PP, Ciutadans i Vox critiquen que el govern del Rialto aplica el "corró" i la "mordassa" per a silenciar l'oposició  

Compromís i PSPV asseguren que l'Ajuntament de València és un dels "més generosos" i denuncia que l'oposició no mantinga les mateixes acusacions en altres consistoris
18 juliol 2019 11:22h
El 'corró' de Vox ha sigut un dels punts més cridaners de la sessió. / DANIEL GARCÍA-SALA / ARXIU

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València ha aprovat aquest dijous la seua estructura de govern per als pròxims quatre anys en un ple extraordinari d'organització. La sessió ha estat marcada per les crítiques del PP, Ciutadans i Vox, que han acusat Compromís i el PSPV de passar el "corró" i posar "la mordassa a l'oposició". De fet, en aquest ple extraordinari s'han aprovat el règim de dedicació i retribucions dels regidors i la redistribució del personal eventual, qüestions que no han deixat de suscitar protestes aquests últims dies per part del Partit Popular, Ciutadans i Vox. 

En aquest sentit, l'alcalde, Joan Ribó, i la portaveu socialista, Sandra Gómez, han destacat que l'Ajuntament de València és un dels més "generosos" i que si els altres partits busquen culpables de les limitacions de les dedicacions exclusives, que miren cap a l'exministre d'Hisenda del PP, Cristóbal Montoro. En aquest sentit, l'alcalde de València ha afegit que en el moment que tinguen l'oportunitat d'establir la dedicació exclusiva per a tots els regidors, l'aplicaran. 

Per la seua banda, Gómez ha plantejat a l'oposició si una remuneració de 63.000 euros anuals no els sembla una suficient quantitat per dedicar-se a la seua tasca com a regidors. Així mateix, ha comparat les decisions que s'han pres en la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València amb les d'altres consistoris, com el d'Alacant o Màlaga, on governa el Partit Popular. 

La portaveu del Partit Popular ha sigut una de les més crítiques amb les decisions de limitar les dedicacions exclusives, així com el nombre de mocions presentades a l'Ajuntament. En aquesta línia, ha denunciat que en el pacte del Rialto s'ha escenificat un "autèntic teatre", al seu judici, un "espectacle rocambolesc", on el criteri imperant ha sigut imposar una mordassa a l'oposició. 

Fernando Giner, el candidat per Ciutadans, ha continuat amb aquestes denúncies i ha afegit que des de Compromís i el PSPV està passant-se el "corró" pels grups de l'oposició. A més, ha afegit que demanarà un informe d'intervenció sobre les dedicacions exclusives –de la qual cosa l'alcalde Ribó ha afegit que desconeix l'existència– per a conéixer si s'han seguit els tràmits adients en la distribució de les retribucions.

L'anècdota de la sessió l'ha protagonitzat Vicente Montañez. Durant la seua intervenció, el regidor de Vox ha tret un corró i l'ha mostrat a Ribó, al temps que l'ha acusat d'"haver-lo passat per tota la ciutat". L'alcalde ha arreplegat la crítica i ha afegit que només ha sigut una forma de "cridar l'atenció" i que no recolliran "les escombraries"  que els llancen els membres d'altres partits.

next