PP i Ciutadans insisteixen en l'ampliació nord del port de València i Ribó aposta per una solució ferroviària

María José Català i Fernando Giner s'han reunit amb el president de l'Autoritat Portuària, Aurelio Martínez
3 setembre 2019 18:17h
Joan Ribó continua defensant que la solució a l'accés del port estiga lligada al Corredor Mediterrani. / APV

VALÈNCIA. L'ampliació del port de València segueix despertant discrepàncies entre els grups polítics a l'Ajuntament. Aquest dimarts, la portaveu del PP, María José Català, i el portaveu de Ciutadans, Fernando Giner, s'han reunit amb el president de l'Autoritat Portuària, Aurelio Martínez, per a tractar els accessos a la infraestructura i la possible ampliació del Port. Per la seua banda, l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, continua defensant que la solució a l'accés del port estiga lligada al Corredor Mediterrani, a mesura que ha anat defensant en els últims mesos.

La primera de les reunions del president de l'Autoritat Portuària ha sigut amb la líder dels populars a la ciutat. Català ha demanat que s'evite l'enfrontament polític i que tots els grups "vagen a una" en l'ampliació del port. Així mateix, Català ha defensat el desenvolupament del port com un "motor de la generació de treball en la ciutat".

La líder del PP ha puntualitzat que altres ciutats competidores, com ara Barcelona, Rotterdam o ports portuguesos ja han arribat a un consens per a la instal·lació de les infraestructures portuàries i que, per tant, València no pot perdre una inversió de mil milions d'euros. En aquest sentit, ha acusat Compromís i, per tant, l'executiu municipal de Ribó, de pensar només "en Compromís" i no en la ciutat.

Per la seua banda, el portaveu de Ciutadans, Fernando Giner, ha afirmat que Compromís ha emprat el port de València com a cortina de fum per a amagar un problema de contaminació amb les platges. Tot i això, Giner també li ha traslladat al president de l'Autoritat Portuària que entén que el projecte d'ampliació del port ha d'anar "lligat" al Corredor Mediterrani.

Ribó advoca per la "protecció ambiental" 

L'alcalde de València s'ha mantingut en la línia que la solució als accessos del port de València "passa necessàriament per l'accés ferroviari", per a preservar la "qualitat de vida als barris i la protecció ambiental" a la vegada que s'incrementa la capacitat productiva del port. "És el que mereix València", ha reposat Ribó. Per aquesta raó, ha continuat apostant perquè l'accés al Port estiga connectat amb el Corredor Mediterrani.

Així mateix, Ribó ha qüestionat que Giner parle sobre els problemes de l'aigua quan un tècnic independent assegurava que era "excel·lent". Tot i això, ha afirmat que les declaracions de Giner tenen més sentit, perquè almenys "ha demanat el projecte de l'Accés Nord", mentre que "el PP es plega sense pensar en la qualitat de vida dels barris".

En aquesta línia, Ribó ha reclamat "les inversions necessàries" per a la infraestructura del port" alhora que "agilitzar" un eix ferroviari que la ciutat espera "des de fa més de 30 anys".

next