El PP denuncia que s'utilitze el cas de les jubilacions parcials com a "cortina de fum" sobre el frau de l'EMT

Maria José Catalá retrau la falta d'informació de cara al Consell d'Administració d'aquest dimarts 
26 novembre 2019 10:44h
La portaveu popular María José Catalá denuncia que no els han remés "cap document" ni cap informació complementària sobre el Consell d'Administració. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. El grup popular a l'Ajuntament de València ha acusat els actuals responsables de l'EMT de tractar de fer servir la situació de les jubilacions parcials com a "cortina de fum" per a desviar l'atenció en el frau dels quatre milions a l'empresa pública. A més, des del PP critiquen la falta i l'opacitat de la informació que se'ls proporciona de cara a les reunions del Consell d'Administració de l'entitat.

De fet, aquest mateix dimarts se celebra un Consell d'Administració extraordinari. Però dels cinc punts de l'ordre del dia, els grups només tenen informació del quart, que fa referència a la investigació que obrirà el Tribunal de Comptes sobre suposades irregularitats en les jubilacions parcials dels empleats –que treballaven menys del 15% de les jornades estipulades per llei–. Dels altres cinc, segons ha denunciat la portaveu del grup, María José Catalá, no els han remés "cap document" ni cap informació complementària.

Els altres quatre punts de l'ordre estan vinculats, d'una banda, als lligams del secretari assessor de l'EMT amb el cunyat de Ribó i, de l'altra, amb l'estafa a l'empresa pública. En primer lloc, el Consell obrirà donant compte de l'eixida del secretari assessor i l'acord de rescissió del contracte. "Ens preocupa perquè no sabem si s'aplicarà la clàusula del contracte de pagar tres mesos", ha explicat. Així mateix, la sessió continuarà amb el nomenament del nou secretari i una nova "lletrada assessora", per la qual cosa al·leguen que desconeixen qui ocuparà el càrrec.

El tercer punt del dia versarà sobre la proposta d'acord per a modificar l'article 16 per a canviar els estatuts socials. Tot i que reiteren la falta d'informació, des del PP entenen que serà per a canviar el reglament perquè el secretari de l'EMT puga ser un habilitat nacional.

Així mateix, denuncien que tampoc se'ls ha remés cap document sobre el cinqué punt, que remet a la personació de l'EMT en el Tribunal de Comptes pel cas del frau dels quatre milions d'euros.

Respecte al fet que aquest tribunal es dispose a investigar les irregularitats en el cas de les jubilacions parcials, ha destacat que el cas ja va ser arxivat per la Fiscalia fa huit mesos i que estava "dirigit a un conveni laboral amb els sindicats de l'EMT". La portaveu popular, a més, ha criticat que el 80% del que es va pagar pel concepte de les jubilacions parcials va tindre lloc entre el 2015 i el 2018, és a dir, durant el mandat de l'anterior govern de la Nau (format per Compromís, el PSPV i València en Comú). "No sabem si és un fet de Grezzi contra Grezzi o simplement voluntat de desviar l'atenció", ha destacat la regidora del grup popular.

Al·legacions a l'increment dels imposts municipals

La portaveu popular ha presentat aquest dimarts les al·legacions del seu grup a la modificació de les ordenances fiscals, que planteja una pujada d'imposts que permetrà recaptar al consistori 29 milions d'euros, tal com va anunciar en el seu moment el regidor d'Hisenda, Ramón Vilar. La portaveu popular ha plantejat, en canvi, una baixada dels imposts que permetria estalviar a les famílies uns 25,5 milions d'euros.

En aquestes al·legacions, María José Catalá planteja una rebaixa del 10% de l'IBI als immobles destinats a activitats econòmiques, així com que s'amplien les bonificacions d'aquest impost a les famílies nombroses i a les galeries d'art.

Pel que fa a l'Impost sobre Activitats Econòmiques i a l'Impost de Vehicles, la regidora ha demanat que no s'incremente cap dels dos. En termes semblants s'ha pronunciat sobre la taxa del clavegueram.

La portaveu popular també ha demanat que en l'ordenança fiscal s'avance en la implantació del sistema del pagament a mida a València perquè s'amplien les facilitats de pagament als ciutadans. 


AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next