La Junta Electoral rebutja el recurs del PP sobre els torns del debat de RTVE

Els populars es mostren en contra de la distribució dels temps per sorteig i demanen que siga en funció de la representació parlamentària
22 abril 2019 19:10h
El sorteig, que es va fer dissabte a Prado del Rey, va estipular que el debat l'obria Ciutadans i que el tancava el PSOE. / DANIEL SÁNCHEZ BADORREY

MADRID. La Junta Electoral Central ha rebutjat el recurs del Partit Popular contra la distribució dels torns en el debat de RTVE. En la resolució, la JEC argumenta que desestima la reclamació del PP pel fet que l'organització del debat "entra dins l'àmbit d'autonomia del mitjà" i perquè, en aquest cas concret, "la forma en què s'ha exercit no resulta arbitrària" ni "contrària" al principi de proporcionalitat.

El PP havia recorregut davant la JEC contra el sorteig per a repartir els torns del debat entre els quatre candidats dels partits majoritaris per a les eleccions del 28-A que tindrà lloc aquest dilluns a la nit en RTVE, segons han confirmat fonts de la formació. 

Aquest sorteig, que es va fer dissabte a Prado del Rey, va estipular que el debat l'obria Ciutadans i que el tancava el PSOE. Per bé que ni el dissabte ni el diumenge hi va haver queixes de cap dels quatres partits per cap de les qüestions sortejades –que inclouen, fins i tot, l'hora en què cada candidat arriba a la seu de la televisió pública– aquest dilluns el PP s'ha queixat davant la JEC. 

"Considerem que en la televisió pública no hi ha d'haver sorteig per al repartiment de temps, sinó que ha d'anar en funció de la representació parlamentària com ha passat en la resta de debats", afirmen les mateixes fonts.

RTVE defensa que en altres debats anteriors ja s'ha fet un sorteig per a repartir el temps d'intervenció. Pel que fa a la JEC, s'ha reunit aquesta vesprada a les 16.30 hores, per a decidir si donava la raó al PP o si l'ordre continua com va quedar establit aquest dissabte.

next