El PP registra una proposició de llei per a "prohibir" l'indult a condemnats per rebel·lió i sedició

Els populars amenacen Meritxell Batet amb la reprovació i una denúncia per prevaricació i desobediència si no suspén "immediatament" els presos
23 maig 2019 13:45h
El PP considera que, en aquest moment, "el PSOE, els seus socis de Podem i els independentistes han de donar moltes explicacions". Imatge d'arxiu. / DAVID MUDARRA, PP

MADRID. El PP ha registrat aquest dijous una proposició de llei per a "prohibir" que es puga indultar condemnats per rebel·lió i sedició. El secretari general del partit, Teodoro García Egea, ha afirmat que amb aquesta iniciativa els populars volen evitar que es produïsca un nou "espectacle vergonyós" com el que –ha dit– es va veure el passat dimarts al Congrés dels Diputats. 

"Esperem que el PSOE li done suport", ha afirmat el número dos del PP, qui ha afirmat que els socialistes i la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, "preferirien evitar aquest debat", però "en aquest moment el PSOE, els seus socis de Podem i els independentistes han de donar moltes explicacions". 

Egea ha amenaçat Batet amb la reprovació i una denúncia per prevaricació i desobediència si no suspén "immediatament" els presos. "Batet hauria de suspendre hui els independentistes", ha dit, i ha afegit que, fins i tot, "ens plantegem anar contra ella per la via de la justícia". Egea també ha utilitzat la breu conversa entre Oriol Junqueras i Pedro Sánchez a l'hemicicle per a denunciar una suposada connivència entre les forces independentistes i el govern socialista.

next