El PPCV no fa marxa enrere: tots els seus representants a la Diputació de València seran homes

La líder popular, Isabel Bonig, ja va mostrar la seua disconformitat amb la decisió, però va assegurar que respecta la tria de la gestora provincial
25 juny 2019 12:05h
La Junta Electoral de Zona (JEZ) de Sagunt va convocar per a aquest dimarts una votació per a designar el diputat provincial davant la falta d'acord amb la gestora. / TWITTER MIGUEL BLANCH

VALÈNCIA. El president de la gestora del PPCV de la demarcació de València, Juan Ramón Adsuara, ha confirmat que aquest dilluns ha quedat configurat el grup de huit representants del partit en la Diputació de València per a la present legislatura, entre els quals no hi ha cap dona.

La llista de les persones que representaran el Partit Popular en la Diputació de València és la següent: Partit Judicial de València: Juan Ramón Adsuara (Alfafar), Juan Giner (València), Modesto Martínez (Alboraia) i Javier Montero (Picanya); Partit Judicial de Xàtiva: Vicent Mompó (Gavarda); Partit Judicial de Llíria: Ximo Segarra (Benaguasil); Partit Judicial de Sagunt: Carlos Gil (Benavites); Partit Judicial de Gandia: Avelino Mascarell (Xeraco), en aquest últim partit judicial la gestora va presentar dues llistes, la del mateix Avelino Mascarell i la de Guillermo Barber que ha decidit retirar finalment la seua candidatura com a diputat.

La notícia de la falta de presència femenina ja es va avançar després que l'alcalde de Benavites, Carlos Gil, guanyara la votació de designació de diputat a la Junta Electoral de Zona (JEZ) de Sagunt, de manera que l'alcaldessa de Puçol i candidata designada per la gestora del partit a la demarcació de València, Paz Carceller, quedara fora de la Diputació.

Aquesta decisió de la Junta es va produir arran de l'escrit que va presentar Gil en què afirmava que havia demostrat que comptava amb més avals que l'alcaldessa de Puçol. L'alcalde de Benavites va presentar la candidatura per a diputat provincial, però la gestora del partit a la demarcació de València va designar Paz Carceller. 

Per a Adsuara, el procés d'elecció i nomenament dels diputats del PPCV en la corporació provincial ha sigut un "exercici de democràcia interna en el qual tots han tingut les mateixes oportunitats". La presidenta del partit, Isabel Bonig, ja va manifestar el seu desacord amb el fet que no hi haguera representació femenina, tot i que va assegurar que respectava el procés d'elecció. 

"Plena defensa del municipalisme"

Adsuara liderarà com a portaveu el grup de huit diputats que té el partit després de les eleccions del passat 26 de maig i espera exercir una oposició "responsable i de plena defensa del municipalisme" on els diputats del Partit Popular tenen l'obligació de "fiscalitzar l'acció de l'equip de govern i vetlar pels interessos de tots els veïns més enllà de les sigles que estiguen al capdavant de cada ajuntament", ha avançat a través d'un comunicat.

D'altra banda, la continuïtat de la Diputació de València com a institució està, per a Adsuara, "fora de tot debat, ja que és una institució clau per als municipis de la província als quals presta un servei que des d'altres instàncies seria molt difícil de realitzar".

"Enfortir la unitat del partit"

Adsuara, en nom de tots els integrants de la gestora, ha agraït a Barber el gest que ha tingut i que exemplifica la tasca que s'està desenvolupant per a "enfortir la unitat del partit".

També ha destacat de manera genèrica la "implicació en aquest procés electiu de tots els càrrecs públics que tenien la legítima aspiració de representar al partit" en la Diputació de València.

L'objectiu per a aquesta legislatura, ha remarcat, és "fer municipalisme amb majúscules i aconseguir un rearmament del Partit Popular que li permeta ser la força amb més suport per part dels valencians en la cita del 2023".

next