El PP acusa el PSOE de "traïció als valencians" per oposar-se a un debat en el Senat sobre finançament

La portaveu dels populars a la Cambra Alta assegura que "és evident que no hi ha voluntat de solucionar el problema per part de Sánchez"
27 agost 2019 19:25h
Salomé Pradas ha acusat Puig de no reclamar el finançament autonòmic. / EUROPA PRESS

MADRID. La portaveu adjunta del grup popular al Senat, Salomé Pradas, ha titllat de "traïció als valencians" que el PSOE haja votat en contra d'un debat en el Senat sobre finançament autonòmic.

Pradas s'ha referit així a la reunió de la Diputació Permanent del Senat per a decidir la possible celebració d'un debat urgent amb el Ministeri d'Hisenda i les comunitats autònomes sobre finançament i els lliuraments a compte a proposta del PP, que ha sigut rebutjat pel PSOE.

Segons ha indicat, els senadors valencians "han complit el mandat del seu secretari general i president autonòmic, Ximo Puig, de frenar el debat sobre el finançament", amb la qual cosa "Puig està deslegitimat per a reclamar més inversió a l'Estat perquè amb una mà demana més diners i amb l'altra tanca l'aixeta als valencians".

Per tot això, el PP ha instat Puig a "paralitzar de forma immediata el seu pla de retallades, perquè els valencians no han de pagar la seua feblesa davant Madrid": "Abans de retallar que lluite, que no abaixe els braços, perquè la seua covardia ens costarà molt car: menys drets, menys sanitat, menys educació i menys política social".

"Al final els diputats socialistes valencians responen a la veu del seu amo, que des de l'arribada de Pedro Sánchez a la Moncloa s'ha quedat mut en matèria de finançament. Obliden que es deuen als valencians abans que al PSOE", ha criticat la popular.

A més, ha recordat que quan el PP governava a Espanya el PSOE exigia que es resolguera el finançament perquè era una qüestió de voluntat: "Hui és evident que no hi ha voluntat, ni per part de Sánchez de solucionar-la ni per part de Puig de reclamar-la. En l'última setmana hem vist com diferents comunitats han començat a moure fitxa reclamant el que se'ls deu, tots menys Puig, a qui no interessa que a la Comunitat se li reconega el que correspon".

next