El PPCV s'allunya d'allò "políticament correcte" per a "tornar a enganxar la gent" el 28-A

La formació popular se centra en la sanitat, l'educació, els imposts i la igualtat en els seus espots per a les eleccions autonòmiques
11 abril 2019 12:00h
Ortiz ha expressat que el PPCV vol acostar-se tant a l'electoral de dreta com al de centredreta. / DLV

VALÈNCIA. La secretària general del PPCV, Eva Ortiz, ha estat l'encarregada de presentar la campanya del PPCV per a les pròximes eleccions autonòmiques del 28 d'abril. 'Correctament política' és el lema amb què presenten la candidata a la Presidència a la Generalitat, Isabel Bonig, enfront "d'allò políticament correcte", que, al seu parer, representen el PSPV i Compromís.

"La coalició 'sanchista' a la valenciana, amb el PSPV i Compromís, només ens ha oferit fum, sectarisme i somriures", ha assenyalat Ortiz, qui ha explicat que la formació popular vol oferir "serietat, honestedat i gestió". La secretària dels populars valencians ha presentat Isabel Bonig, qui protagonitza el cartell de campanya, com a una persona que "escolta la gent, atén els problemes i es preocupa per les persones". 

Ortiz ha expressat que el PPCV vol acostar-se tant a l'electoral de dreta com al de centredreta, amb una campanya "moderna i en positiu". A més, a preguntes dels periodistes sobre la disgregació del vot de la dreta, la popular ha indicat que el partit "ha aprés de les errades comeses" i pretén "tornar a enganxar la gent". 

L'eix del programa electoral del PPCV, així com els espots i les falques radiofòniques, se centren en la sanitat universal, l'educació pública, la revolució fiscal i la igualtat. En eixe sentit, els anuncis de campanya parlen de reduir dràsticament les llistes d'espera en sanitat; donar l'opció que la gent puga triar centre, llengua i tipus d'educació; eliminar els imposts de successions, donacions i patrimoni, i elaborar una llei de conciliació personal i professional i reconeixement del treball en la llar. 

Ortiz ha explicat que, a més d'un pla segmentat en xarxes socials, una caravana electoral té previst recórrer 20 localitats del País Valencià durant campanya, un vehicle que ja en precampanya ha recorregut més de 7.000 quilòmetres i altres 60 municipis. "El partit està perfectament preparat", ha assenyalat Ortiz, qui ha recordat que aquest dijous a la nit faran una pegada simbòlica de cartells amb afiliats per a començar la campanya. 

Així mateix, la secretària general del PPCV ha indicat que Isabel Bonig participarà en almenys quatre debats amb altres candidats. En eixe sentit, ha demanat a Puig que "siga valent" i que participe en "un cara a cara" amb Bonig. "No aguantaria ni 10 minuts de debat amb la senyora Bonig", ha dit Ortiz. 

Preguntada pel plantejament de Bonig de "desprendre's" d'organismes autonòmics, com ara l'Agència Valenciana Antifrau, si arriba a la Generalitat, Ortiz ha indicat que, si guanyen el 28 d'abril, faran "una auditoria de totes les conselleries i de totes les despeses que s'han gastat". "Si una cosa funciona, seguirà funcionant; però, si no, haurà de canviar", ha dit Ortiz. 

next