El PPCV amplia la querella contra les empreses de Francis Puig i implica Adell Bover en el "càrtel"

Els populars denuncien "la possibilitat" que hi haja factures creuades entre els dos grups empresarials que es presentaren de manera duplicada
27 novembre 2019 15:00h
Ortiz ha demanat que intervinga la hisenda pública. / EP

VALÈNCIA. El PPCV ha decidit ampliar la querella que va presentar contra les empreses Comunicacions dels Ports i Mas Mut Produccions que gestiona Francis Puig, germà del president Ximo Puig. Així ho ha anunciat aquest dimecres la secretària general del partit, Eva Ortiz, qui ha afirmat que existeix "la possibilitat" que hi haja factures falses i duplicades que han sigut utilitzades en diferents conselleries. 

L'ampliació passa per implicar també les empreses de comunicació de la família Adell Bover –pròximes a Francis Puig– i ha apuntat que hi ha dades i nòmines creuades entre les mercantils de tots dos grups. "Han fet un càrtel per a aconseguir subvencions entre ells", ha afirmat. 

Els populars sospiten que algunes nòmines s'han presentat en diverses convocatòries alhora. Així, demanen que intervinga la hisenda pública per a esclarir les circumstàncies que envolten el cas i recorden que dues conselleries han obert un expedient a aquestes empreses –Economia i Cultura, aquesta última només al grup Adell Belver–. 

Ortiz també ha explicat que no és "lícit" presentar les mateixes factures per a diferents les convocatòries de diversos departaments, ja que en algunes ocasions s'han rebut fins a tres subvencions diferents per a realitzar una única tasca, sempre segons la denúncia dels populars. "És com si et pagaren tres vegades la nòmina pel mateix treball", ha comparat. 

"No està relacionat amb la gestió del Botànic"

El portaveu adjunt dels socialistes a les Corts, José Muñoz, ha recriminat al PPCV que els demane explicacions per un tema "que no està directament relacionat amb la gestió del Botànic ni la del president Puig". "Puig no ha pres cap decisió directa. Tot ha estat sotmés al treball dels funcionaris", ha asseverat respecte a les adjudicacions de les subvencions. 

Així, ha defensat que en 4 anys del govern del Botànic "no hi ha hagut ni una taca en la gestió dels recursos públics" i que ara mateix "s'està actuant amb normalitat". "És una situació perfectament regulada", ha assegurat, tot incidint que si es comprova que no s'han prestat els serveis adequadament, la subvenció s'ha de reintegrar. Una requeriment que ja ha realitzat la Conselleria de Cultura a les empreses Canal Maestrat i Kriol Produccions d'Adell Belver.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next