El PPCV acudirà al Consell de Transparència si el govern no fa públiques les "retallades" en el termini d'un mes

Els populars han presentat la campanya 'Retallades Tour' i critiquen que "ningú done explicacions" dels ajusts pressupostaris del govern 
7 octubre 2019 15:00h
Bonig ha presentat aquest dilluns la campanya 'Retallades Tour'. / PPCV

VALÈNCIA (EFE/EP). La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha presentat aquest dilluns la campanya 'Retallades Tour', que denunciarà en les xarxes socials "les retallades en drets socials del Botànic II" a través d'una ruleta moguda per un ninot amb la rosa socialista i una altra de "taronja Compromís", en referència a Ximo Puig i a Mónica Oltra.

A més, Bonig ha anunciat que acudiran al Consell de Transparència si el govern no fa públic en el termini d'un mes el Pla Econòmic Financer (PEF) que recull els ajusts pressupostaris –"retencions de crèdit", segons el Botànic; "retallades", segons l'oposició– de 365 milions que la Conselleria d'Hisenda ha hagut d'escometre. 

Per ara, el PPCV ha registrat una sol·licitud de documentació a la Conselleria d'Hisenda perquè se li remeta el Pla Econòmic Financer (PEF) que conté "totes les retallades" i que, segons la vicepresidenta Oltra, "hi ha una part del Consell que desconeix i que ningú dona explicacions", malgrat que el conseller Vicent Soler l'ha remés al Ministeri d'Hisenda. 

D'altra banda, la campanya dels populars també quantifica dins del concepte de "retallades" partides com els vora 1.200 milions encara pendents de pagament a proveïdors de la Generalitat, o altres 1.600 de "factures als calaixos" que no s'han pogut executar. Així, han assenyalat que, a l'agost, hi havia un total de 9.200 milions sense executar.

"La punta de l'iceberg"

En roda de premsa, Bonig ha lamentat que el president de la Generalitat haja negat les retallades que –a parer seu– es produiran en els Pressuposts de la Generalitat per al 2020 i ha criticat que "el Botànic retalla en drets socials", cosa que al seu judici serà "només la punta de l'iceberg del que vindrà".

'Retallades Tour' es desenvoluparà en quatre àmbits: el local, per demarcacions, l'autonòmic i, finalment, l'estatal. Cadascun d'ells estarà operat pels diferents representants del partit a les respectives institucions i posarà el focus en les partides que depenen dels diferents nivells de l'administració.

Bonig ha denunciat que les retallades es realitzaran, sobretot en "drets socials, educació, sanitat i benestar social" i ha recordat una cita de Puig: "Sense drets socials no hi ha democràcia". "Qui l'ha vist i qui el veu", ha afegit la popular. "Estem davant de molts endolls i poca gestió", ha criticat la presidenta popular, qui ha afegit: "Cada dia que Puig retalla en drets socials, suma en privilegis".

De la mateixa manera, ha criticat que "ningú done explicacions" sobre "les vertaderes retallades que s'escometran malgrat que l'article 9 de la llei estableix que la Generalitat l'hauria d'haver publicat motu proprio". "Té nassos que el Consell que va vindre a obrir les finestres es negue a donar informació", ha sentenciat.

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next