El PPCV demana "prudència" a Puig per a no deixar-se "arraconar" per Compromís i Podem en les negociacions

Bonig reclama "com a mínim" la vicepresidència segona de la Mesa de les Corts
5 maig 2019 13:06h
Bonig, abans d'assistir a la missa en honor a la Mare de Déu del Lledó, ha manifestat que li preocupa "l'entrada dels nacionalistes de Compromís i de Podem" en el nou govern valencià. / TWITTER ISABEL BONIG

CASTELLÓ DE LA PLANA. La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha demanat al president de la Generalitat en funcions i secretari general del PSPV, Ximo Puig, "prudència i temprança" per a no deixar-se "arraconar i arrossegar" per Compromís i Podem en les negociacions per a formar el nou Consell.

Bonig, abans d'assistir a la missa en honor a la Mare de Déu del Lledó, patrona de Castelló de la Plana, ha manifestat que li preocupa "l'entrada dels nacionalistes de Compromís i de Podem" en el nou govern valencià, amb un PSPV "desorientat" que està "molt condicionat" per eixes dues formacions.

La presidenta del PPCV ha afirmat que el nou Botànic farà "una política sectària" en la qual "prevaldran les lluites de poder i els seus interessos als dels valencians". A més, ha assegurat que l'"extremisme" entrarà al nou Consell de la mà de Podem.

Bonig ha reivindicat el PPCV com el segon partit més votat i líder de l'oposició, i ha demanat que es respecten els criteris de proporcionalitat i representativitat a l'hora de repartir els torns i les intervencions a les Corts.

També ha reivindicat "com a criteri objectiu" que el centredreta té majoria en la Mesa de les Corts i que l'esquerra hauria de respectar això, encara que ha apuntat que, "pel que es diu", no serà així.

Bonig ha insistit que el PPCV és el líder de centredreta i aspira a ser el principal partit de l'oposició, per la qual cosa ha reclamat com a mínim la vicepresidència segona de la Mesa de les Corts.

Finalment, respecte a les eleccions del 26M, ha assenyalat que s'han d'oblidar els resultats de la setmana passada i treballar per a recuperar la majoria dels ajuntaments, així com mantindre les diputacions de Castelló i Alacant i recuperar la de València.

next