El PPCV demana a Puig que convoque un pacte per l'estabilitat econòmica davant un escenari de recessió 

El portaveu d'Ocupació dels populars ha demanat al president que "assega en una taula l'administració, els partits polítics i els agents socials per a acordar un pla de xoc"
23 agost 2019 13:15h
Juan Carlos Caballero és el portaveu d'Ocupació del PPCV. / PPCV

VALÈNCIA. El portaveu d'Ocupació del Grup Popular a les Corts, Juan Carlos Caballero, ha demanat hui al president de la Generalitat, Ximo Puig, "que convoque un pacte per l'estabilitat econòmica i l'ocupació de la Comunitat Valenciana i assega en una taula l'administració, partits polítics i els agents socials per a acordar un pla de xoc davant el més que probable escenari de recessió que està molt proper".

Caballero s'ha pronunciat així a les Corts, on ha analitzat les últimes dades econòmiques. El diputat popular ha alertat que els indicadors "posen de manifest la salut crítica en la qual es troba l'ocupació i la situació econòmica" i ha assenyalat que ha caigut la compravenda d'habitatges –un 3'25%–, l'Índex de Producció Industrial –un 2,83%–, la creació d'empreses –un 11,5%– i la matriculació de turismes –un 11%–.

"En canvi, ha pujat el que sempre puja quan governen els socialistes: els concursos de creditors de les empreses, un 13%; la morositat de la Generalitat amb els autònoms i proveïdors, fins a ser la segona autonomia més morosa d'Espanya, i puja l'atur: al juny, 10.700 aturats més, liderant l'augment de l'atur a Espanya segons l'EPA del segon trimestre de l'any, i al juliol, 639 aturats més, mentre baixa l'atur en tota Espanya", ha explicat.

Caballero ha advertit que altres països "ja estan en màxima alerta davant un escenari més que probable de recessió econòmica i s'estan preparant per a afrontar-lo, i també s'estan fent passos en algunes CCAA".

"Madrid, Andalusia o Múrcia ja estan preparant rebaixes fiscals per a estimular la creació d'ocupació i en canvi Ximo Puig ho critica i només parla d'apujar encara més els impostos per a fer de la Comunitat Valenciana un infern fiscal mentre fa retallades", ha indicat. "Puig i el seu govern, en comptes d'estimular la creació d'ocupació i el creixement econòmic, parlen de pujar impostos a les classes mitjanes i treballadores, als autònoms, a les pimes, per a poder pagar la nova estructura mastodòntica d'aquest nou Consell amb l'augment d'alts càrrecs. En comptes d'oferir seguretat jurídica i certitud als inversors i a empreses perquè contracten, es permeten amenaçar-los amb la taxa turística, amb peatges en les nostres autovies i amb el bloqueig d'infraestructures estratègiques com l'ampliació del Port de València", ha afegit.

El portaveu d'Ocupació ha criticat, així mateix, que el president Puig i el conseller d'Economia, Rafa Climent, "en comptes d'executar polítiques d'ocupació que afavorisquen la contractació indefinida de persones desocupades, i fer més competitiu el teixit productiu, utilitzen els diners públics per a pagar a les seues entitats afins".

next