El PPCV denuncia un "nou cas de frau de subvencions" que afecta les empreses del germà de Ximo Puig

Segons els populars, la Inspecció de Treball investiga Mas Mut i Comunicacions dels Ports per unes ajudes del programa Avalem Joves que presumptament no es van materialitzar en contractacions de treballadors
4 novembre 2019 11:10h
Segons ha afirmat Ortiz, la Inspecció de Treball està investigant els casos de les empreses Mas Mut i Comunicacions dels Ports després que el PPCV els denunciara el passat abril. / BIEL ALIÑO, EFE

VALÈNCIA. La secretaria general del PPCV, Eva Ortiz, ha denunciat aquest dilluns un nou cas de presumpte "frau de subvencions" que afecta les empreses del germà del president Ximo Puig. En concret, es tracta d'un cas relacionat amb el programa de contractació Avalem Joves, impulsat per la Conselleria d'Economia. Segons la informació aportada pels populars, les subvencions rebudes en el marc d'aquest programa no s'han materialitzat en les contractacions exigides en les bases.

Segons ha afirmat Ortiz, la Inspecció de Treball està investigant els casos de les empreses Mas Mut SLU i Comunicacions dels Ports SA després que el PPCV els denunciara el passat abril. Ara, els populars han anunciat que presentaran una ampliació de la denúncia, ja que, després d'haver accedit als comptes oficials de les mercantils, han pogut comprovar que entre els anys 2015 i 2018, presumptament, s'han incomplit les bases de la convocatòria.

El programa Avalem Joves està destinat a la subvenció de contractes indefinits a jornada completa o mitja jornada. Segons les bases reguladores, establides en el Decret Llei 2/2016 del 20 de març, aquestes contractacions han de suposar un augment net de la plantilla i en cap cas pot haver-hi una disminució de la plantilla mitjana després d'haver-se materialitzat.

Segons la informació aportada pel PPCV, extreta del portal de transparència de la Generalitat, Mas Mut va rebre l'any 2017 9.907 euros per a contractar una dona, i 18.544 l'any 2018 per a contractar un home. Ortiz ha explicat que aquestes contractacions que s'havien de realitzar "no coincideixen amb la plantilla que declara l'empresa en els comptes anuals". Al contrari, el 2017 l'empresa té una persona menys contractada i cap dona; el mateix ocorre el 2018, sempre segons la informació aportada pels populars, que a hores d'ara investiga la Inspecció de Treball.

Amb Comunicacions dels Ports ocorreria el mateix. L'any 2016 va rebre 9.172 euros i 7.138 euros per a formalitzar dos contractes; un per a un home i l'altre per a una dona. El 2017, dues partides de 9.907 euros i una de 7.926 per a dos contractes de dona i un d'home. El 2018, dues partides de 19.574 euros per a dos contractes de dona. Segons el PPCV, entre el 2015 i el 2018 hi hauria d'haver 9 contractes més, però en els comptes de l'empresa només s'observa que han augmentat en un.

"O han mentit en els comptes o hi ha un frau de subvencions", ha declarat Ortiz, qui també ha anunciat que presentaran una sol·licitud a la Conselleria d'Economia per a conéixer si s'han aplicat mecanismes de control per a comprovar si les contractacions es materialitzaven. A més, han ampliat la denúncia que ja van presentar per un presumpte delicte de frau de subvencions i un altre contra els drets dels treballadors.

D'altra banda, també ha indicat que en la Junta de Síndics d'aquest dimarts demanaran la compareixença del president Puig a les Corts per a ser qüestionat sobre aquest cas. En cas que no progresse, demanaran que s'habilite una comissió d'investigació.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next