El PPCV exigeix a Puig que cesse Soler si les retallades impedeixen atendre els col·lectius vulnerables

Bastidas ha titlat de "vergonyosa" la votació del PSOE al Senat, on els socialistes van rebutjar debatre sobre el model de finançament autonòmic 
30 agost 2019 13:04h
Bastidas ha lamentat la "vergonyosa" votació del PSOE al Senat. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La subsecretària general i portaveu adjunta del Partit Popular a les Corts, Elena Bastidas, ha exigit al president de la Generalitat, Ximo Puig, el cessament del conseller d'Hisenda, Vicent Soler, si "no és capaç" d'"atendre els col·lectius més vulnerables" per les "retallades"pressupostàries.

Així s'ha expressat aquest divendres la dirigent popular en declaracions als mitjans de comunicació. Bastidas ha assenyalat que copiaran el "model gallec", després que aquest dijous el secretari general del PSdeG, Gonzalo Caballero, reclamara el cessament del conseller d'Hisenda gallec, Valeriano Martínez. Caballero. A més, qualificava de "gravíssim" que el titular d'Hisenda gallec parlara de la possibilitat que la falta dels lliuraments a compte del govern espanyol dificulte el pagament de nòmines.

"Copiarem el model gallec. Si no és capaç [Soler] de solucionar el més necessari per a aquesta comunitat, que és atendre les persones i col·lectius més vulnerables, Puig ha de cessar a Soler per no donar resposta a les necessitats", ha sostingut Bastidas.

Respecte als possibles ajusts pressupostaris, la subsecretària del PPCV ha considerat "preocupant" que aquests es produiran "no solament pels 1.000 milions que Puig diu que esperava rebre del govern espanyol, sinó per les despeses absurdes en el 'colocòdrom' sense fi del Botànic II".

En aquest context, Bastidas ha lamentat la "vergonyosa" votació del PSOE al Senat, en la qual va rebutjar debatre sobre el model de finançament autonòmic en aquesta cambra, que creu que "haguera llançat més llums".

A més, ha destacat que aquest problema "es podria haver solucionat abans d'eleccions per un decret llei". "Si hi havia diners i fórmules per als divendres socials, hi havia diners i fórmules per a atendre les necessitats econòmiques de les comunitats autònomes", ha asseverat, encara que ha puntualitzat que continuen existint fórmules, com flexibilitzar el dèficit.

Qüestionada sobre per què creu que el PSOE "no vol pagar" a les autonomies, Bastidas ha apuntat que la ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero, "deia que venia a solucionar el problema". Això sí, ha retret que en un any no haja convocat el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF).

"No s'ha convocat perquè no s'ha volgut. Podien haver resolt el problema del finançament, però no està en les seues prioritats. Si no han buscat una solució és perquè no han volgut. Sánchez i els socialistes espanyols menyspreen Puig i els socialistes valencians. Qualsevol petició que arribe d'ací a la vista de les decisions no serà atesa", ha criticat Bastidas.

next