El PPCV impulsarà una llei de suport a la maternitat amb deduccions en la renda per fills

Bonig acusa el Botànic de derogar la normativa que protegia la maternitat i vol promoure ajudes a la contractació de mares
9 març 2019 17:30h
Bonig ha indicat que proposarà "un bo infantil universal per a l'ensenyament de 0 a 3 anys". / PPCV

VALÈNCIA. La presidenta del PPCV i candidata popular a la Generalitat, Isabel Bonig, ha anunciat aquest dissabte que el seu partit "posarà en marxa una nova llei de suport a la maternitat amb deduccions en la renda per fills". Bonig, qui ha realitzat aquestes declaracions en l'acte celebrat a Dénia (la Marina Alta) amb motiu del Dia de les Dones, ha anunciat una sèrie de mesures de suport a les dones que posaria en marxa si arribara al govern autonòmic. 

En eixe sentit, ha indicat que posarà en marxa una línia d'ajudes específiques per a la petita i mitjana empresa, "perquè puguen contractar les dones especialment en determinades circumstàncies i que no siga un hàndicap laboral tindre fills". "Cal augmentar els permisos de paternitat, regular el teletreball, però també cal afavorir la conciliació laboral; aquest és un dels grans problemes i la gran barrera", ha assenyalat la candidata popular.

Acompanyada de la sotssecretària estatal de comunicació, Marta González Vázquez, i del president provincial del PPCV, José Ciscar, Bonig ha fet aquestes declaracions durant l'acte 'Dénia activa amb les dones', que ha arrancat amb una xarrada col·loqui sobre la situació de la dona en el segle XXI en la qual han intervingut Jessica Romero i Carmen Piera. 

Educació infantil

En la mateixa línia, la presidenta popular ha indicat que proposarà "un bo infantil universal per a l'ensenyament de 0 a 3 anys, perquè les famílies decidisquen lliurement on portar els seus fills i la Generalitat assumisca el 80% i el restant 20% puguen assumir-lo els ajuntaments". Al respecte, Bonig ha indicat la seua voluntat que "l'educació infantil siga gratuïta i que, a més, no li coste un sol euro a les famílies que puguen triar lliurement". 

Bonig ha justificat aquesta proposta dient que "el govern valencià ha posat en marxa una mesura que són les aules de 2 a 3 anys en col·legis públics sense professorat especialitzat". Així, per a la popular, es "deixa lliure i sense cobrir l'ensenyament de 0 a 2 anys, abandonant a les escoles privades, més de 600, que hauran de tancar pel sectarisme ideològic del govern d'esquerres en aquesta Comunitat". En eixe sentit, Bonig ha dit que "no ofereixen alternatives i la falta d'ajudes provocarà que tanquen aquestes escoles, que 6.000 persones –la majoria dones– es vagen al carrer i que les famílies no tinguen opció ni alternativa". 

Creixement demogràfic

Pel que fa a la natalitat, Bonig ha assenyalat que "la societat té un greu problema de creixement demogràfic". "L'esquerra, amb la seua derogació de la llei en arribar, va deixar les més vulnerables soles. La derogació llei de protecció de maternitat va ser la primera decisió de Puig i Oltra en arribar malgrat que donava ajudes a les dones més vulnerables que en l'exercici de la seua llibertat decidien ser mares", ha acusat la presidenta del PPCV al govern del Botànic. 

Per contra, la proposta de Bonig és "una llei que ja tenim preparada, la llei de protecció a la maternitat, amb importants deduccions en la renda per a totes les parelles que tinguen fills, des del primer fins el que vulguen, naturals o adoptats".  "Això és protegir la conciliació, protegir la dona i l'home; la resta són falòrnies", ha ressaltat la presidenta popular. 

Respecte a les manifestacions d'ahir, Bonig ha assenyalat que "les dones lliurement vam decidir si secundàvem o no l'aturada i les manifestacions". "Nosaltres respectem a tots, fins i tot a aquells que ens critiquen", ha conclòs.

next