El PPCV insta Transparència a investigar la responsabilitat de Puig en l'operació de l'IVF

Els populars demanen a la conselleria de Pérez-Garijo que publique el contracte de condonació del deute de Grupo Zeta, que incloïa garanties que no es van arribar a executar
19 juliol 2019 12:18h
El responsable econòmic del PPCV, Rubén Ibáñez, ha instat la Conselleria de Transparència a investigar la responsabilitat de Ximo Puig en l'operació de l'IVF sobre Grupo Zeta. Imatge d'arxiu. / PP

VALÈNCIA. El responsable econòmic del PPCV, Rubén Ibáñez, ha instat la Conselleria de Transparència a investigar la responsabilitat de Ximo Puig en l'operació de l'IVF sobre Grupo Zeta, on el president té accions a través de la capçalera Mediterráneo (un 1,2% del total). Els populars també han demanat que la consellera, Rosa Pérez-Garijo, es pronuncie sobre la polèmicam però no han aclarit si acudiran a la Justícia. 

D'altra banda, també han sol·licitat que Transparència publique el contracte de condonació del deute del Grupo Zeta per part de l'IVF, ja que, segons afirmen, incloïa unes garanties en forma de béns mobiliaris i accions que no es van arribar a executar perquè l'operació va arribar a bon termini gràcies a l'aprovació del decret de funcionament del banc públic. 

Així mateix, els populars també han insistit a demanar que Puig seguisca els passos del director de l'IVF, Manuel Illueca, i que demane la compareixença voluntària a les Corts. 

El síndic del PSPV, Manolo Mata, que ha intervingut minuts després que Ibáñez, ha assegurat que Puig està a disposició de les Corts, però que no ho considera "un tema d'urgència", i que, a més, no és la persona que més coneix de l'operació com perquè siga ell qui haja d'explicar-la. 

Mata també ha defensat que el president no ha obtingut rendiments amb la revalorització de les accions, ja que, si bé han passat de valdre vora 120.000 euros a 170.000, és només "un valor intel·lectual", ja que no cotitzen en borsa i seria necessari vendre-les per a obtindre benefici.

next