El PPCV reprendrà l'activitat a les Corts demanant que s'elimine l'impost de successions i que es baixe l'IRPF

La portaveu popular, Isabel Bonig, ha criticat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, "es dedique a fer anuncis que no es converteixen en realitat"
26 desembre 2019 16:52h
Bonig ha afirmat que el territori valencià és "el més endeutat en el tercer trimestre segons les dades del Banc d'Espanya". / PP

VALÈNCIA. La portaveu del Partit Popular a les Corts, Isabel Bonig, ha anunciat aquest dijous que, quan la cambra inicie el nou període de sessions, el PPCV seguirà presentant propostes perquè s'elimine l'impost de successions i donacions per a tots. Bonig també ha explicat que el seu grup també demanarà una baixada del 7% en el tram autonòmic de l'IRPF a tots els valencians que cobren 35.000 euros a l'any o menys.

Bonig, en compareixença davant els mitjansa les Corts, ha afirmat sobre aquest tema que s'atrau "més inversió baixant la fiscalitat". Així, ha ressaltat que a 1,9 milions de valencians els afectaria la baixada de l'IRPF. La portaveu popular ha avançat que seguiran presentant també iniciatives sobre l'impost de transmissions patrimonials amb escala progressiva en funció del valor de l'immoble.

La també presidenta del PPCV ha recordat que en els primers nou mesos del 2019 la valenciana és "l'autonomia més afectada per un ERO, un 334% més que en el mateix període que l'any passat, com diu Hisenda i no el PP", i és també "la més endeutada en el tercer trimestre segons les dades del Banc d'Espanya". "Hi ha dos models clars: o pugem els imposts per a mantindre quiosquets o es baixen", ha advertit.

Per contra, ha lamentat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, "es dedica a fer anuncis que no tenen valor perquè no es converteixen en realitat". "La seua paraula ja no compta", ha recalcat.  En aquest sentit, ha recordat que Puig ha fet anuncis en inversions per a retallar les llistes d'espera en sanitat o en l'eliminació d'imposts, com ara el de successions i donacions, que després no s'han complit.

Bonig s'ha preguntat "quant val la paraula de Puig, que, a més dels diners per a les llistes d'espera, va dir que no donaria més diners a À Punt i ha augmentat fins a 67 milions d'euros".

Per tot això, ha criticat que, en lloc d'ocupar-se de resoldre els problemes dels valencians, està ocupat per "l'estat federal, que ningú entén". La portaveu popular ha qüestionat si és "moment d'escometre una reforma constitucional relativa a l'organització de l'Estat amb el problema que tenim".

next