Un 'pregoner del segle XXI' informarà el veïnat de Vila-real de les novetats importants del municipi

L'Ajuntament traslladarà les informacions rellevants per als habitants mitjançant bàners i vídeos breus
14 agost 2019 18:42h
L'aplicació s'estrena amb un programa pilot que comptarà amb participació ciutadana per a la seua definició i millora.  / AJUNTAMENT DE VILA-REAL

VALÈNCIA. Vila-real (la Plana Baixa) ha presentat aquest dimecres el "pregoner del segle XXI", una eina comunicativa en format digital que pretén millorar la informació a la ciutadania a través de l'ús de les noves tecnologies. L'aplicació s'estrena amb un programa pilot que comptarà amb participació ciutadana per a la seua definició i millora. A través de bàners estàtics i vídeos breus, el servei s'obrirà als veïns de Vila-real per a presentar-lo pròximament en un acte formal d'homenatge als antics pregoners de fa diversos segles.

L'eina "no és fruit de la causalitat", sinó d'un treball de col·laboració amb la societat, amb empreses i amb la institució en ella mateixa per a "adaptar-se als temps" actuals, detalla el consistori en un comunicat. L'Ajuntament de Vila-real ja va ser "pioner" en la implantació de l'administració electrònica o l'emissió en streaming dels plens municipals a través del canal municipal de Youtube.

L'aplicació per a mòbils 'Vila-real' o la incorporació a la comunicació municipal de les noves eines de comunicació social, amb perfils en Facebook, Twitter, Instagram, Flickr i Youtube, són altres de les mesures que s'han anat adoptant en els últims anys. "A Vila-real som líders en innovació; som membres de la xarxa 'Innpulso'; vam ser els primers de la província a tindre el títol de Ciutat de la Ciència i la Innovació, i també tenim la presidència de la Xarxa valenciana de ciutats per la innovació", ha destacat l'alcalde, José Benlloch.

Això sí, com que "queda molt a fer", el primer edil ha destacat el llançament d'un futur pla de millora i "reimpuls" de les noves tecnologies en la comunicació amb l'objectiu que "la informació arribe de la millor manera possible amb el màxim de transparència potenciant també l'ús del principal canal pel qual ara ens comuniquem, el Whatsapp".

Per a això, la primera acció prevista és un programa pilot que recupera l'esperit dels populars pregoners, adaptats al segle XXI i a les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies i plataformes de comunicació.

Reservat per a comunicacions importants

Aquest 'bàndol 3.0' adoptarà inicialment dos formats: un bàner estàtic amb informació de servei que ja ha començat a testar-se en successos com els episodis de pluges torrencials, i un bàner en vídeo a partir d'imatges fixes i lletra sobreimpresa. Així, llançarà el seu primer exemplar aquest mateix dimecres amb la informació relativa a les obres d'emergència al col·legi Escultor Ortells. Els dos arranquen amb la fórmula 'L'Ajuntament de Vila-real fa saber' i es reserven per a comunicacions de servei d'especial transcendència per a la ciutadania.

Es tracta encara d'un programa pilot que el consistori vol "anar polint i millorant a partir dels suggeriments dels veïns; estudiant la reacció en aquesta eina; obrint-la a la participació a través de plataformes que s'aniran coneixent, i incorporant mecanismes que permeten garantir que no es puga fer cap ús fraudulent".

Quan el projecte siga definitiu, es presentarà formalment en un acte públic que retrà homenatge a la figura dels antics pregoners: "Antigament, el pregoner anava pel poble amb la seua corneta i recitava els bàndols municipals amb informació d'interés. La vida ha canviat molt, però Vila-real continua mantenint l'esperit de poble en aquesta dicotomia poble-ciutat que ens fa únics, i per això volem recordar els nostres pregoners", ha manifestat l'alcalde.

next