Els premis 'Unes Falles de categoria' ajudaran a fer realitat el somni d'una comissió fallera

Les comissions falleres es podran presentar en aquesta convocatòria fins al 25 de febrer 
13 febrer 2019 19:22h
La falla guanyadora gaudirà d'un banquet homenatge al foc. / D.L.V.

VALÈNCIA. Els premis 'Unes Falles de categoria' reconeixeran per segon any les activitats i iniciatives que "fan especials" cadascuna de les 382 comissions falleres de València. La falla guanyadora gaudirà d'un banquet homenatge al foc, tindrà una edició exclusiva d'Amstel Or inspirada en la seua comissió i obtindrà l'ajuda de la cervesera per a "fer realitat un somni".

En la segona edició, la companyia Amstel s'ha proposat ajudar a fer realitat el somni d'una comissió fallera i reconéixer totes les persones i històries que hi ha darrere d'aquestes festes. Els guardons, que complementen els de la Junta Central Fallera (JCF), han sigut presentats en la seu pel regidor de Cultura Festiva i president de la JCF, Pere Fuset, i per Marina Civera, Fallera Major de València 2019.

Les candidatures per als premis, creats per la marca i amb el suport de l'entitat, es poden presentar fins dilluns que ve, 25 de febrer, a través del perfil estatal d'Amstel en Facebook. Les que reben més suports del públic passaran a ser finalistes després de defensar la seua proposta el dijous 28 davant un jurat format per personalitats de la societat valenciana i de les festes municipals, avança la companyia en un comunicat.

Aquesta acció s'emmarca en un "moviment de reconeixement" que, sota el lema #TotesEspecials, pretén "omplir València i les xarxes socials d'històries anònimes i personatges que fan úniques aquestes festes". A més, segueix la línia de la col·laboració que la companyia manté des de fa tres dècades amb les institucions de la festa i l'Ajuntament, un compromís que Fuset ha agraït i que és "fruit de l'arrelament de la companyia a la regió".

El primer canvi d'aquesta segona edició és la manera d'inscripció. Les comissions que desitgen participar poden apuntar-se des d'aquest dijous, 14 de febrer, indicant quines activitats i iniciatives els fan especials en aspectes com el caràcter emprenedor, la revitalització de les tradicions o la creativitat. Hauran d'incloure en la seua candidatura un projecte especial per al qual vulguen rebre el suport de la marca.

Un menú basat en les flames

Però el canvi més important és el premi per a la comissió guanyadora. Enguany, la falla rebrà el seu guardó en tres fases. El primer obsequi serà un original homenatge al foc des de la gastronomia. La Nit de la Cremà, els xefs valencians Adrián Collado, Andrés Gimeno i Alejandro Ordiñana oferiran un "original" banquet per a tota la comissió i crearan un menú "únic" al voltant d'un dels elements més icònics d'aquestes festes.

La següent fase arribarà al setembre, quan la marca celebre el Mig Any Faller amb la comissió guanyadora. Els seus integrants visitaran la fàbrica de Heineken a Quart de Poblet (València) per a conéixer de primera mà el procés d'elaboració de la cervesa i un dels seus màxims exponents al País Valencià: el mestre cerveser Rafael Sánchez.

També serà la primera falla a tindre una cervesa pròpia, una edició especial d'Amstel Or inspirada en la seua comissió, de la qual podran gaudir en exclusiva en el seu casal durant les Falles de 2020 i amb la qual podran sentir-se "encara més especials".

La tercera fase del premi és la col·laboració per a fer realitat el projecte amb què la comissió havia presentat la seua candidatura. "Potser la col·laboració en el monument faller o equipament del casal, fer el fitxatge d'un artista faller concret o impulsar el seu programa de festejos", ha avançat el representant de marca.

next