Presidència no oferirà beques a partir de l'any que ve

El president de la Generalitat Ximo Puig ha afirmat que aquesta decisió solucionarà la situació creada en relació amb els becaris i reitera que no s'ha actuat "incorrectament"
19 novembre 2019 14:42h
La Inspecció de Treball va qualificar de "frau" les 28 beques de Presidència. / EFE ARXIU JUAN CARLOS CÁRDENAS

VALÈNCIA (EFE). El president de la Generalitat, el socialista Ximo Puig, ha informat que l'any vinent el gabinet de Presidència deixarà de comptar amb becaris, la qual cosa, al seu judici, solucionarà la situació creada. Tot i això, el president de la Generalitat ha assegurat que creu que s'ha actuat correctament en tot moment i que recorrerà contra la decisió.

Abans de clausurar la trobada '40 anys d'ajuntaments democràtics', organitzada pel diari Información d'Alacant, ha fet aquests comentaris després que la Inspecció de Treball resolguera com a "falses beques" la tasca que exercien en Presidència 28 becaris, per la qual cosa hauran de ser donats d'alta en la Seguretat Social.

"Aquesta és una qüestió que des de fa unes dècades es fa en la Presidència de la Generalitat" i que "ve de molt enrere", per la qual cosa ha aclarit que els serveis jurídics del Consell creuen que "no s'ha fet incorrectament" i que es recorrerà.

Segons Puig, aquestes beques han "servit a molts joves periodistes per a poder exercir" posteriorment en els mitjans de comunicació mitjançant "una via raonable" que donava als prestataris, en alguns casos, fins i tot millors condicions que els contractes laborals d'altres llocs.

"A partir de l'any que ve ja no hi haurà beques, amb la qual cosa solucionem aquesta qüestió, que ve des de fa diverses dècades", ha repetit.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next