El jutge decreta presó provisional per a l'acusat de matar la seua parella a Rojals

El detingut ha passat a disposició judicial aquest dijous i serà conduït des dels jutjats de Torevella a la presó
4 abril 2019 15:15h
Concentració de repulsa per l'assassinat d'una dona a Rojals. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El jutjat de violència sobre la dona de Torrevella ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per a l'home detingut aquest dilluns per, presumptament, matar la seua parella aquest dilluns a Rojals (el Baix Segura). El detingut ha passat a disposició judicial aquest dijous, 4 d'abril, acusat de ser l'autor de la mort de la seua parella.

La subdelegada del govern espanyol a Alacant, Araceli Poblador, va informar aquest dimecres que la parella portava uns set mesos vivint a l'habitatge on va ser localitzat el cadàver de la dona, de 34 anys.

Sobre l'habitatge, Poblador va dir que està situat damunt d'un restaurant on treballava esporàdicament el detingut.

Així mateix, la subdelegada va informar que l'arrestat no ha col·laborat en la resolució dels fets i que aquest dijous passarà a disposició judicial.

"Terrorisme masclista"

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, va agrair la presència de la gent en les diferents concentracions en repulsa per l'assassinat, ja que "no és possible continuar vivint amb normalitat allò que és anòmal, que és el terrorisme masclista que envaeix la nostra societat". 

El president, qui també va recordar les altres 15 dones assassinades a l'Estat aquest 2019, va assenyalar que "en aquest segle tenim un gran combat per la igualtat; no hi ha altra ambició més important que aconseguir la igualtat efectiva entre homes i dones". Per això, Puig va dir que s'ha d'acabar amb "la indecència més gran que hi ha en la nostra societat: que hi haja homes que pensen que tenen una voluntat major que les dones i una capacitat d'actuar sobre elles amb total indecència". 

Així mateix, el president va indicar que "no s'ha de donar cap pas enrere en la batalla contra la violència i a favor de la igualtat". En eixe sentit, va expressar que el govern valencià "se sent absolutament compromés" en aquest assumpte i que l'Administració anirà darrere de tot aquell que agredisca les dones. 

next