Presó sense fiança per a l'acusat d'assassinar la parella a Borriol

L'acusat és un exmilitar amb antecedents per violència de gènere
19 febrer 2019 18:47h
L'home va ser detingut a l'Argentina com a presumpte autor de la mort de la seua companya sentimental. /EFE

CASTELLÓ DE LA PLANA. El Jutjat de Violència sobre la Dona número 1 de Castelló ha ratificat aquest dimarts la presó provisional comunicada i sense fiança dictada divendres passat pel Jutjat de Violència sobre la Dona de guàrdia de Madrid per a l'home detingut a l'Argentina per la mort de la seua parella el mes de setembre passat a Borriol (la Plana Alta).

L'home queda investigat en una causa oberta pels delictes d'assassinat i maltractament habitual, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ). L'home va ser detingut a l'Argentina com a presumpte autor de la mort de la seua companya sentimental, el cadàver de la qual va ser descobert en el seu domicili el mes de setembre passat.

Tal com va informar ahir el TSJ, la compareixença com a investigat d'aquest home s'ha realitzat per videoconferència des de Madrid davant el Jutjat de Violència sobre la Dona número 1 de Castelló. L'acusat s'ha acollit al seu dret a no declarar, segons han detallat a Europa Press fonts jurídiques.

L'investigat va ser extradit a la fi de la setmana passada des del país sud-americà i va comparéixer davant el Jutjat de Violència contra la Dona de guàrdia, a Madrid, que seguidament va ordenar el seu ingrés a la presó provisional sense fiança. Després, aquest jutjat es va inhibir en favor del qual porta la investigació, el Jutjat de Violència sobre la Dona número 1 de Castelló.

El presumpte autor de la mort de la seua companya sentimental a Borriol, un exmilitar amb antecedents per violència de gènere amb una anterior parella, va ser detingut a la fi del passat mes de novembre a l'Argentina després que el Jutjat emetera una Ordre Internacional de Detenció després que la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló tinguera coneixement del seu trasllat al país sud-americà per a eludir l'acció de la justícia espanyola.

Fruit de les investigacions dutes a terme per la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló, es va poder esbrinar que l'home podria trobar-se a la província de Misiones de l'Argentina, concretament en la seua capital, Posadas, per la qual cosa els guàrdies civils encarregats del cas es van desplaçar fins al lloc per a col·laborar amb les autoritats policials argentines en la localització del fugit.

Després de l'anàlisi de les gestions practicades, es va aconseguir situar la zona freqüentada pel buscat, per la qual cosa es va establir un ampli dispositiu a càrrec de la Policia Federal Argentina, que va donar com a resultat la seua detenció a la fi del mes de novembre.


next