Els presos per l'1-O, classificats en segon grau penitenciari

Les tres juntes de tractament de les presons de Lledoners, Puig de les Basses i Mas d'Enric s'han reunit simultàniament aquest matí per a evitar "conjectures" i han decidit, sense unanimitat, la classificació dels nou reclusos en el denominat règim ordinari
11 desembre 2019 11:39h
Aquest dimarts, les defenses dels dirigents d'ERC empresonats ja van preveure que se'ls aplicaria el segon grau i van anunciar que ho recorrerien; des de JxCat, el seu advocat, Jordi Pina, va mostrar el ferm convenciment que la classificació hauria de ser de tercer grau, un règim de semillibertat. / ACN

BARCELONA, VALÈNCIA (ACN, Redacció). Les juntes de tractament de les presons de Lledoners, Puig de les Basses i Mas d'Enric han proposat classificar en segon grau penitenciari els líders i els polítics independentistes presos per l'1-O, que compleixen condemna en aquestes tres presons catalanes. Aquest és el règim que s'aplica a la majoria de reclusos i implica que no hi haja permisos ni eixides del centre penitenciari fins que no es complisca un quart de la pena. 

El secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Amand Calderó, ha explicat aquest dimecres en roda de premsa que les tres juntes s'han reunit simultàniament a les 9 del matí per a evitar "conjectures" i han decidit, sense unanimitat, la classificació dels nou reclusos en el denominat règim ordinari.

Aquest dimarts, les defenses dels dirigents d'ERC empresonats ja van preveure que se'ls aplicaria el segon grau i van anunciar que ho recorrerien; des de JxCat, el seu advocat, Jordi Pina, va mostrar el ferm convenciment que la classificació hauria de ser de tercer grau, un règim de semillibertat.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next