El preu de l'habitatge puja un 4,2% en el tercer trimestre respecte al mateix període de 2018

L'habitatge nou és el que més s'ha encarit, amb un increment del 6,5%
5 desembre 2019 11:28h
Respecte a la comparativa amb el segon trimestre de l'any, el preu de l'habitatge va créixer al País Valencià un 1% . / AEDAS HOME

VALÈNCIA (EP). El preu de l'habitatge va pujar al País Valencià un 4,2% en el tercer trimestre en relació amb el mateix període de l'any anterior, similar a la mitjana estatal (4,7%), segons l'Índex de Preus d'Habitatge (IPV) de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) publicat aquest dijous.

En concret, el preu de l'habitatge nou va pujar un 6,5% del juliol al setembre en comparació amb aquest trimestre de 2018, una dècima menys que la mitjana (6,6%). Mentrestant, el preu de l'habitatge usat es va incrementar un 3,8% enfront del 4,4% del conjunt estatal.

Respecte a la comparativa amb el segon trimestre de l'any, el preu de l'habitatge va créixer al País Valencià un 1% i en tot l'Estat va pujar un 1,6%. Per tipus d'habitatge, el preu de l'usat va pujar un 1,4% trimestralment, dues dècimes menys que la mitjana (1,6%), mentre que, per contra, l'habitatge nou va caure un 1,4% enfront del creixement mitjà de l'1,5%.

next