Els preus pugen un 1,4% a l'abril respecte a l'any passat

L'IPC va augmentar un 1,1% en comparació al passat mes de març
14 maig 2019 10:50h
Al conjunt de l'Estat, l'IPC va pujar un 1% al mes d'abril. 

VALÈNCIA. L'Índex de Preus de Consum (IPC) al País Valencià va pujar un 1,4% a l'abril en comparació amb el mateix mes de l'any anterior, una dècima menys que la mitjana estatal, i es va incrementar un 1,1% respecte al passat mes de març, una dècima més que el conjunt del país (1%), segons ha informat aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La principal pujada interanual en el quart mes de l'any correspon als preus del transport, mentre que l'increment mensual està impulsat pel vestit i calçat, amb la nova temporada primavera-estiu.

En concret, en relació amb l'abril del 2018, els preus van pujar en Transport un 2,5%; seguit d'Hotels, Cafés i Restaurants, un 2,3%, i Habitatge, un 2%. D'altra banda, els Aliments i les begudes no alcohòliques i Vestit i Calçat van augmentar un 1,1%; Oci i cultura, un 0,9%; Parament, un 0,8%; Ensenyament, un 0,5%; Medicina, un 0,4%, i Begudes alcohòliques i tabac, un 0,1%. L'única que va baixar va ser Comunicacions, un 0,3%.

Dades estatals

Al conjunt de l'Estat, l'IPC va pujar un 1% a l'abril en relació al mes anterior i va elevar dues dècimes la seua taxa interanual, fins a l'1,5%, el seu tercer repunt consecutiu després del de febrer i el seu nivell més alt des del mes de novembre passat.

Estadística ha atribuït el repunt de la taxa interanual de l'IPC d'abril a l'encariment dels paquets turístics, dels serveis d'allotjament i del transport aeri de passatgers. Cal tindre en compte que la Setmana Santa s'ha celebrat enguany a l'abril i que el 2018 va tindre lloc al març.

La taxa interanual d'abril és la 32a taxa positiva que encadena l'IPC interanual i implica que els preus són hui un 1,5% superiors als de fa un any. Amb la dada d'abril, l'IPC suma sis mesos consecutius amb taxes interanuals inferiors al 2%.

next