El primer macrojudici per arreglar partits de La Lliga jutja 36 exjugadors del Llevant i el Saragossa

Els futbolistes acusats de pactar el resultat de l'últim partit de la temporada 2010-2011 s'enfronten a penes de fins a quatre anys de presó
27 agost 2019 18:23h
Les sessions del judici estan previstes a partir del 3 de setembre a l'Audiència de València. / DLV

VALÈNCIA. El primer gran judici que se celebra en un jutjat espanyol per haver arreglat, suposadament, el partit que va enfrontar el Llevant i el Saragossa en l'última jornada de la temporada 2010/2011, portarà al banc dels acusats a partir del pròxim 3 de setembre un total de 36 jugadors, alguns ja retirats, que s'enfronten a penes de fins a quatre anys de presó.

A la sala de la Ciutat de la Justícia de València també entraran com acusats el Saragossa, com a persona jurídica; el seu expresident Agapito Iglesias; dos exdirectius del club aragonés, Francisco Checa i Javier Porquera; el seu exentrenador, Javier Aguirre, i el seu exdirector esportiu Antonio Prieto.

Segons defensen la Fiscalia, La Lliga i el Deportivo de La Coruña, els jugadors del Llevant, que va arribar a aquesta última jornada ja salvat, van facilitar que el Saragossa s'emportara els tres punts i assegurara així la seua permanència en Primera, en detriment del club gallec.

La instrucció del cas va defensar que el Saragossa va transferir prop d'un milió d'euros a diversos jugadors del club i que aquests els van donar als jugadors granotes. El Llevant no està acusat en aquest judici.

Entre els futbolistes que hauran d'acudir al judici, els 18 de cada equip que van entrar en la convocatòria per a aquest partit, n'hi ha diversos ja retirats però altres segueixen en actiu, per la qual cosa hauran de deixar d'assistir als entrenaments dels seus equips.

Els jugadors i exjugadors acusats són, per part d'aquella plantilla del Saragossa: Maurizio Lanzaro, Toni Doblas, Paulo da Silva, Ander Herrera, Gabi Fernández, Jorge López, Braulio, Ponzio, Carlos Diogo, Ivan Obradovic, Adam Pinter, Javier Paredes, Leo Franco, Jarosik, Ikechukwu Uche, Lafita, Nicolás Bertolo i Said Boutahar.

Els jugadors que seran jutjats i que formaven part del Llevant són: Miguel Pallardó, Gustavo Munúa, Rafael Jordá, Sergio Ballesteros, Juanfran García, Javi Venta, Rubén Suárez, Xavi Torres, Wellington da Silva, Jefferson Montero, Robusté, Manuel Reina, Caicedo, Cristian Stuani, Vicente Iborra, Héctor Rodas, Xisco Muñoz i David Cerrajería.

S'espera que els advocats defensors dels jugadors, especialment d'aquells que segueixen en actiu, sol·liciten al jutge que els acusats puguen deixar d'assistir a les sessions una vegada hagen declarat.

next