Von der Leyen impulsarà la "primera llei europea del clima" perquè la UE siga "neutral" en emissions el 2050

La nova presidenta de la Comissió Europea alerta que el "cost" de no actuar davant l'escalfament global del planeta serà superior al d'impulsar les polítiques climàtiques
2 desembre 2019 13:28h
En el debat de líders de la Cimera Mundial del Clima, que se celebra a Madrid, Von der Leyen ha avançat que presentarà aquesta proposta legislativa per a fer la transició climàtica "irreversible". / COMISSIÓ EUROPEA

MADRID (ACN). La presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, ha anunciat que impulsarà la "primera llei europea del clima" al març. En el debat de líders de la Cimera Mundial del Clima, que se celebra a Madrid, Von der Leyen ha avançat que presentarà aquesta proposta legislativa per a fer la transició climàtica "irreversible". L'objectiu principal d'aquesta llei serà que el vell continent siga "neutral" en emissions contaminants el 2050. 

L'alemanya ha defensat el seu Pacte Verd per a la Unió Europea com la nova "estratègia de creixement" econòmic del bloc. Així, ha alertat que el "cost" de no actuar davant l'escalfament global del planeta serà superior al d'impulsar aquestes polítiques climàtiques.

D'ací a 10 dies la Comissió Europea presentarà el Pacte Verd europeu i donarà més detalls sobre les mesures concretes que pretén posar en marxa. Von der Leyen ha assegurat en la COP25 que amb aquesta estratègia Brussel·les vol contribuir a la transició climàtica a escala internacional.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next