La primera reunió per a negociar el Botànic 2.0 serà aquest dimecres

El secretari d'Organització del PSPV assenyala que hi haurà acord abans de la data límit
27 maig 2019 14:10h
Crear les comissions negociadores i dissenyar l'arquitectura del nou Consell són els primers passos a seguir. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. La primera reunió en el marc de les negociacions per a conformar un nou Botànic al País Valencià tindrà lloc aquest dimecres, segons ha avançat el secretari d'Organització del PSOE, José Muñoz, qui ha apuntat que la setmana serà "molt intensa". "Per descomptat que arribarem a un acord, que no hi haja dubte", ha asseverat.

Així ho ha indicat en declaracions als mitjans en ser preguntat per l'inici de les converses entre PSPV, Compromís i Unides Podem per a conformar el Consell passades ja les eleccions municipals i una setmana després que els equips de les tres formacions es reuniren per a avaluar el Botànic I.

José Muñoz ha explicat que en l'executiva del PSPV d'aquest dilluns es començarà el procés de reflexió i es definiran les comissions negociadores. Aquesta setmana es reuniran amb els diferents partits i "començarem a tindre notícies a partir del dimecres, que serà la primera reunió".

"És evident que a nivell autonòmic la ciutadania va decidir que hi haguera govern progressista i, per descomptat, arribarem a un acord, que no hi haja dubte", ha reiterat.

Sobre l'horitzó temporal per al ple d'investidura, el dirigent socialista ha assenyalat que abans de la data límit que marca la normativa, a mitjan mes de juny, hi haurà un acord, però s'anirà veient com evolucionen les negociacions.

"S'acaben les eleccions però ve un altre tipus de treball: crear les comissions negociadores, veure com distribuïm el marc arquitectònic institucional de la Generalitat i a partir d'ací vindran una sèrie de pactes en l'àmbit municipal, diputacions i altres", ha apuntat, instant a deixar que passe "un poc aquesta ressaca electoral del dilluns".

next