La primera ruta urbana del 'cremaet' es promocionarà amb el repartiment de 150 litres de la popular beguda

Més de 60 establiments de Castelló de la Plana ja s'han sumat a les jornades que se celebraran entre el 15 de febrer i el 3 de març
7 febrer 2019 19:20h
El Patronat Municipal de Turisme ha convocat el repartiment de 'cremaet' aquest dissabte al migdia a la plaça Santa Clara. / DESCUBRE CASTELLÓN

CASTELLÓ DE LA PLANA. L'Ajuntament de Castelló de la Plana repartirà 150 litres de cremaet per a promocionar la primera ruta urbana dedicada a aquesta beguda tricolor elaborada a base de licor cremat, sucre, café curt i, en general, dos grans de café, canyella i un trosset de pell de llima.

Així, el Patronat Municipal de Turisme ha convocat el repartiment de cremaet aquest dissabte, a les 12.00h, a la plaça Santa Clara. D'aquesta manera es pretén donar a conéixer la ruta que se celebrarà el 15 de febrer al 3 de març, centrada en aquesta beguda que forma part de la cultura gastronòmica local.

El conyac cremarà el més lent possible per a donar pas al clàssic cremaet, que en aquesta ocasió multiplica les seues dimensions. "I què millor que presentar la Ruta del Cremaet als i les castellonenques que fer-ho al carrer, amb aquest acte que, a més, aspira a convertir-se en ganxo turístic", ha destacat la regidora Patrícia Puerta, qui també ha assegurat que "gràcies a aquesta i altres iniciatives dins de la marca Castelló Gastronómico, la nostra ciutat s'està posicionant com a referent en el turisme gastronòmic".

N'hi ha en forma de pastís, alguns denominats 'blancs' que no porten café; altres de salats que fins i tot incorporen foie; cremaets amb cacau, amb nata, llet de coco, ametles, confitures; amb tot tipus de licors... En definitiva, versions de tota mena tindran cabuda en un recorregut al qual de moment s'han sumat 64 locals de la ciutat, segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

El mateix dia que arranca la ruta, la web carajillodecastello.com estarà operativa amb tota la informació sobre el recorregut, locals i cremaets, i es podrà votar el favorit. 

Quan acaben les jornades, un comité d'experts gastronòmics atorgarà als establiments guanyadors els reconeixements –dividits en diverses categories– als millors cremaets.

next