Un projecte pilot introduirà l'esquirol roig als Jardins del Túria

Els animals procedeixen del Centre de Recuperació de Fauna del Saler, al qual van arribar enguany recuperats del medi natural
11 abril 2019 12:47h
Imatge d'arxiu. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Els Jardins del Túria albergaran aquesta primavera quatre exemplars juvenils d'esquirol roig, els primers a introduir-se en aquest espai com a part d'un projecte que pretén "ajudar a entendre aquests jardins no solament com a espais verds ornamentals, sinó com a ecosistemes complexos".

La iniciativa, impulsada per Nerea Marín –de la consultora ambiental Càdec–, es fonamenta en el fet que aquests mamífers poden ser beneficiosos per al medi ambient, ja que està demostrada la seua "col·laboració" a l'hora de dispersar llavors d'arbres i arbusts, recalquen els creadors de l'experiència a través d'un comunicat.

La sitja prevista per a l'aclimatació dels primers quatre exemplars ja està instal·lada en l'edifici Naturia del Jardí del Túria i en pocs dies els animals, després de no menys de quatre setmanes d'aclimatació, seran soltats per a començar la seua nova vida a la ciutat.

A més, els quatre esquirols estaran dotats d'un collaret emissor per a fer un seguiment i poder així observar i recollir dades de les zones que els resulten més atractives i dels seus costums en llibertat.

Aquests animals procedeixen del Centre de Recuperació de Fauna del Saler, al qual van arribar enguany recuperats del medi natural; són juvenils perduts o lesionats que, una vegada reposats, tindran amb aquesta acció de naturalització del Jardí del Túria una nova llar.

El projecte té, a més, finalitats educatives, perquè representa un nou recurs d'educació ambiental, tant pel que fa al coneixement de la vida i costums d'aquesta espècie nativa com per la importància dels nostres parcs i jardins en la conservació de la biodiversitat. Aquesta possibilitat es plantejarà principalment entre les escoles de la ciutat.

next