Un projecte pioner permet a les persones cegues conéixer el seu futur bebé gràcies a impressions 3D

L'Hospital de Manises crea 'miniescultures' dels fetus a partir d'una ecografia perquè els pares puguen "sentir o tocar" el seu rostre mitjançant el sentit del tacte
4 juny 2019 17:52h
'El meu Bebé 3D' és una figura que es realitza a través de l'ecografia 3D de la setmana 32 de gestació, ja que en eixe moment es poden reproduir amb fidelitat el rostre o les extremitats. / Imatge cedida per l'Hospital de Manises

VALÈNCIA. L'Hospital de Manises ha posat en marxa un projecte pioner que permet a les persones amb poca capacitat visual o cegues poder sentir o tocar el rostre del futur bebé a través del sentit del tacte, mitjançant unes impressores 3D que, a partir d'una ecografia, trauen una 'miniescultura' reproduint els seus trets. 

'El meu Bebé 3D' és una figura que es realitza a través de l'ecografia 3D de la setmana 32 de gestació, ja que en eixe moment es poden reproduir amb fidelitat el rostre o les extremitats –en cas que la posició del fetus ho permeta–.

La creació d''El meu Bebé 3D' ha possibilitat que "persones cegues o amb poca resta visual puguen sentir les mateixes emocions que sent qualsevol mare o pare quan veu una ecografia i tindre la primera imatge del seu fill", ha assenyalat Fernando Gil Raga, cap de servei de Ginecologia de l'Hospital de Manises. 

Per part seua, el gerent de l'Hospital de Manises, Ricardo Trujillo, ha destacat que el centre hospitalari fomenta "la humanització en tots els àmbits amb la finalitat d'aconseguir que les experiències de les persones siguen pròximes i participatives, i, en aquest cas, amb un col·lectiu amb necessitats específiques per a facilitar-los que puguen conéixer el seu futur fill mitjançant el tacte". 

Per a aconseguir aquest objectiu, el Departament de Salut de Manises ha signat un conveni de col·laboració amb l'ONCE per a facilitar i ajudar les persones afiliades a aquesta institució a conéixer el seu futur fill mitjançant el tacte gràcies a les impressores 3D. 

El delegat territorial de l'ONCE al País Valencià, José Manuel Pichel Jallas, ha expressat que "per a uns pares cecs el moment de tocar al seu futur bebé és com tindre el món a les seues mans".

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next