La promotora de l'Arenal Sound confirma que gestionarà el FIB 

The Music Republic es marca l'objectiu de "mantindre l'essència" de l'esdeveniment de Benicàssim i, al mateix temps, "enfortir la confiança del públic"
24 juliol 2019 10:42h
L'última edició del FIB va patir una important pèrdua de públic, amb 50.000 espectadors menys. Imatge d'arxiu. / EFE

CASTELLÓ DE LA PLANA. L'empresa promotora The Music Republic, que organitza el festival Arenal Sound, va confirmar aquest dimarts l'acord a què s'ha arribat amb els actuals propietaris del Festival Internacional de Benicàssim (FIB) per a la "presa de control i gestió del festival en anys successius". En aquest sentit, va indicar que la intenció és "mantindre l'essència" del festival; "posicionar-lo de nou en el punt més alt del panorama internacional pel que fa al cartell artístic" i "millorar els estàndards de qualitat cuidant cada detall al màxim".

Així ho va explicar l'empresa The Music Republic en un comunicat després de comunicar aquesta decisió a l'alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, amb qui es van reunir aquest dimarts a la vesprada junt amb membres de la direcció del FIB.

The Music Republic compta amb 10 anys d'experiència en el sector musical i gestiona esdeveniments que van des de grans festivals com l'Arenal Sound, el Viña Rock, el Festival de les Arts, el Granada Sound, l'Interestelar Sevilla i el Madrid Salvaje fins a gires de concerts d'artistes.

La promotora ha assegurat que és coneixedora de "la gran història que precedeix el FIB, amb 25 edicions a la seua esquena i un llarg recorregut que l'han convertit en una marca reconeguda en l'àmbit mundial". 

La notícia de la possible compra del FIB per part de The Music Republic va arribar poc després de concloure la present edició, que es va celebrar del 18 al 21 de juliol al recinte de concerts de Benicàssim per a celebrar el seu 25é aniversari. En aquesta ocasió, es va patir una important pèrdua de públic, amb 50.000 espectadors menys (passant dels més de 160.000 del 2018 als 114.000 del 2019).

L'Ajuntament de Benicàssim va afirmar que exigiria uns "estàndards" alts a l'empresa The Music Republic, sobretot en aspectes com la neteja, la seguretat i l'organització.

next