La promotora del Marenostrum recorrerà contra la prohibició de celebrar el festival

La companyia assegura que encara no se li ha notificat l'informe negatiu de Medi Ambient
19 juliol 2019 16:43h
"Nosaltres no vam suspendre l'esdeveniment, ens van obligar a eixir del recinte com si d'un delicte es tractara", assegura la promotora en un escrit. / EFE

VALÈNCIA. La promotora del festival Marenostrum Xperience ha anunciat que recorrerà contra la decisió de les autoritats de no permetre la celebració de l'esdeveniment perquè asseguren que hi ha hagut una "dilació" en la tramitació de l'autorització "en haver tingut l'expedient paralitzat i resoldre'l a un dia de l'esdeveniment".

El festival estava previst per als dies 12 i 13 de juliol als voltants de la Sala Canal de Pinedo però la Generalitat li va denegar el permís per l'afectació a la fauna del parc natural de l'Albufera i pel risc per a la seguretat viària, arran dels informes emesos per la Conselleria d'Agricultura i la Guàrdia Civil. 

En un comunicat, la promotora assegura que quan es va procedir a resoldre la tramitació de l'autorització ja no hi havia marge per a "esmenar els motius esgrimits".

"Nosaltres no vam suspendre l'esdeveniment, ens van obligar a eixir del recinte com si d'un delicte es tractara", declaren en l'escrit, en el qual "lamenten profundament" les molèsties ocasionades a les més de 6.000 persones que tenien comprada l'entrada.

El festival denuncia "el pelegrinatge" al qual s'ha vist sotmés per la falta de col·laboració de l'Ajuntament de València, l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències i la Conselleria d'Agricultura.

A més, recorda que el passat 20 de maig van presentar tota la documentació necessària per a l'autorització del festival "amb més temps del necessari", sense que fins a la mateixa setmana l'administració s'haguera pronunciat.

D'altra banda, segons l'empresa, al Perellonet, el Palmar, Pinedo i el Saler sí que es poden celebrar "activitats similars" i indiquen que ells havien pres totes les mesures necessàries per a garantir la seguretat i el respecte a la fauna i flora de la zona.

La companyia assegura que "s'ha convertit en missió impossible tirar endavant un projecte que, no només afavoreix una empresa, sinó que genera oci, turisme i beneficis econòmics per a la ciutat, entre d'altres". 

A més, afegeix que hui dia encara no han sigut notificats de l'informe negatiu de la Direcció General de Medi Ambient pel qual l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències va clausurar l'esdeveniment.

next