El local de Benidorm investigat per la Fiscalia assegura que l'home amb nanisme hi treballa "perquè vol"

El gerent afirma que "les coses s'han tret de context" i que la situació del treballador és "completament normal" 
20 maig 2019 14:35h
Ahir diumenge es va conéixer que la Fiscalia d'Alacant investiga un local per un possible delicte d'odi, ja que ofereix 'llogar' persones amb nanisme. / GAY WEEKENDS

BENIDORM. El local de Benidorm (la Marina Baixa) al qual la Fiscalia investiga per un presumpte delicte d'odi cap a persones amb discapacitat en anunciar el 'lloguer' d'un home amb displàsia òssia (nanisme) ha rebutjat que es faça "res roí", ja que és un showman que "ho fa perquè vol".

El gerent del local, Manuel Nieto, ha afirmat hui a EFE que "les coses s'han tret de context" i ha recalcat que la persona que s'anuncia en el seu local "és un treballador que està donat d'alta, que cotitza i que la seua situació és completament normal".

Ahir es va conéixer que la Fiscalia d'Alacant investiga el 'Chaplin's' per un possible delicte d'odi per oferir llogar persones amb nanisme, mentre que el Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi) ha anunciat que presentarà sengles denúncies davant la Direcció General de Consum de la Generalitat i l'Ajuntament de Benidorm.

Al seu local, l'home amb displàsia òssia realitza les funcions de relacions públiques per un període de tres i quatre hores diàries. Per això, el treballador es vist de "policia o superheroi" i es fa fotos amb els clients que ho desitgen al costat d'un altre empleat que va de "gegant" amb unes xanques.

A més, a vegades és contractat per particulars per a realitzar espectacles en altres llocs, com ara en festes de restaurants o domicilis, i per això hi ha un cartell a la porta amb el reclam 'Wanna rent a Midget?' ('Vol llogar un nan?').

Nieto ha assenyalat que el treball que realitza "és el de showman i ho fa perquè vol i a la gent li agrada", al mateix temps que ha insistit a negar qualsevol discriminació i s'ha mostrat "molt sorprés per tot aquest rebombori".

El responsable d'aquest establiment enclavat en la zona britànica de la turística Benidorm ha precisat que aquest treballador "porta en el local tres o quatre anys, i que es troba molt a gust". També ha indicat que la investigació de la Fiscalia es va iniciar arran de la denúncia d'"una dona que va passar per davant del local i va veure el cartell. Ella té una filla que també té nanisme i li va paréixer malament".

Nieto ha insistit que Tony, el treballador, continuarà realitzant aquesta funció "mentre ell vulga perquè no hi ha res estrany en tot això".

De la mateixa manera, ha volgut aclarir que "la seua salut mental i intel·ligència és exactament igual o millor que la de qualsevol, i que ningú crega que se l'està explotant. Ho fa perquè vol, perquè li agrada eixe treball".

El responsable ha revelat que, després de la polèmica suscitada, ha parlat amb ell i li ha dit que "potser havia de deixar de vindre per tot l'embolic" davant la qual cosa l'afectat "no entén que haja de deixar el seu treball".

Finalment, Nieto ha afirmat que, qui ho desitge, pot parlar amb ell i "que ell els ho explicarà" perquè està convençut que, d'aquesta manera, "s'aclariran moltes coses".

next