Les protestes organitzades per Tsunami Democràtic tallen la frontera amb França a la Jonquera

Els Mossos d'Esquadra han fet un tall amb cinc furgons per a impedir la circulació cap a la zona on els manifestants pretenen passar tres dies
11 novembre 2019 10:55h
Els que s'han sumat a l'acció de Tsunami Democràtic es preparen per a passar tres dies al ras. / ÀLEX RECOLONS

BARCELONA (ACN, Redacció). Una manifestació convocada per Tsunami Democràtic talla aquest dilluns al matí la frontera amb França a la Jonquera (l'Alt Empordà) en una acció que ha començat cap a les 9 del matí. En aquesta acció, han muntat un escenari i diverses parades per a organitzar una protesta de tres dies al ras. Inicialment s'ha tallat l'AP-7 en sentit sud i s'ha deixat un carril obert en direcció França, però la circulació ha quedat finalment totalment interrompuda. El tall està situat just uns 40 metres abans de l'entrada en territori espanyol amb la intenció que els mossos no puguen actuar.

En una piulada a Twitter, Tsunami ha animat la ciutadania a desplaçar-se fins a la Jonquera per a tallar la frontera, amb cotxe o sense aquest. Assegura, a més, que aquesta mobilització "vol ser un crit a la comunitat internacional que faci entendre a l'estat espanyol que l'únic camí és seure a parlar". 

"Avui comencem una nova forma de protesta", reiteren. El moviment remarca que fa servir la tecnologia per "defensar els drets i llibertats col·lectives en lloc de la repressió i el control". "Amb aquest nou paradigma, els vehicles són els protagonistes de l'acció i, per això, cal ser massius", ha afegit.

El talls de trànsit ja han deixat alguns cotxes atrapats en sentit nord. Molts dels seus ocupants són manifestants que volien sumar-se a l'acció. Els Mossos d'Esquadra han fet un tall amb cinc furgons per a impedir la circulació en direcció a la zona dels talls. 

Per la seua banda, els que participen en l'acció de Tsunami Democràtic es preparen per a passar tres dies al ras. Els manifestants han muntat una cuina i lavabos i fins a la zona està arribant cada vegada més gent a través de l'N-II, ja que els mossos i la Policia Nacional impedeixen el pas als que volen arribar-hi caminant per l'autopista. Els manifestants criden consignes reclamant la llibertat dels presos independentistes. En les pròximes hores podrien començar els concerts que ha organitzat Tsunami Democràtic a l'escenari que s'ha muntat enmig de l'AP-7.

next