El PSOE atura la negociació amb Podem a l'espera de la resposta a la seua última oferta

Podem reclama competències socials mentre que els socialistes asseguren que ja han avançat propostes i volen una "resposta ràpida"
24 juliol 2019 16:27h
La votació definitiva tindrà lloc dijous a les 14.30 hores. / EDUARDO PARRA, EUROPA PRESS

MADRID. El PSOE ha aturat aquest migdia les negociacions amb Podem a l'espera que la formació d'Iglesias done resposta a la seua última proposta, segons han confirmat fonts socialistes després de la reunió que han mantingut al llarg del matí la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, i el secretari d'Acció de Govern de Podem, Pablo Echenique.

"Els equips del PSOE i d'Unides Podem han estat reunits aquest matí", diuen aquestes fonts, i ara "el PSOE està a l'espera d'una resposta". "Nosaltres hem avançat propostes" i ara "necessitem una resposta ràpida", afegeixen. Podem, en canvi, entén que les negociacions es troben en un punt de recés malgrat la falta d'avanços al llarg del matí. Fonts de la formació morada lamenten que en el moment de les negociacions "el PSOE no està disposat a compartir cap competència social".

La investidura de Pedro Sánchez continua sense els suports necessaris a menys de 24 hores de la votació que tindrà lloc a partir de les 14.30h d'aquest dijous. La reunió entre Calvo i Echenique no ha suposat de moment un acostament entre les dues parts, que es retreuen mútuament la manca de voluntat d'acord.

Segons les dues parts, el PSOE accepta una vicepresidència per a Irene Montero i cedir a la formació morada competències en àrees com Infància, Joventut i Turisme, entre d'altres. Una proposta que la formació de Pablo Iglesias considera insuficient adduint que les àrees ofertes estan buides de competències.

Durant la negociació d'aquest dimecres, Podem ha advertit que no entrarà al govern de Pedro Sánchez "a qualsevol preu". "Volem competències per a desenvolupar polítiques socials en Igualtat, Treball, Hisenda i Transició Ecològica", així com "augmentar l'SMI, aprovar un impost a la banca, baixar la factura de la llum o estendre l'educació i els permisos de paternitat i maternitat iguals i intransferibles".

Podem lamenta que malgrat haver cedit en el nomenament de Pablo Iglesias i haver renunciat a ministeris d'Estat com Defensa, Interior i Exteriors, "el PSOE no està disposat a compartir cap competència social".

Fonts socialistes han apuntat que, durant la reunió, el PSOE ha posat sobre la taula una proposta i que ara toca a Podem aclarir si accepta o no. "Hem avançat propostes i necessitem una resposta ràpida", apunten.

next