El PSOE encara no ha respost al document que li va presentar Compromís per a passar de l'abstenció al sí

La formació valencianista denuncia que els socialistes no tenen voluntat d'arribar a un acord per a la investidura de Sánchez i que ja dibuixen "unes altres eleccions"
10 setembre 2019 19:47h
Quan queden tretze dies perquè acabe el termini, Baldoví descriu com a "impresentable" el fet d'estar "en la mateixa situació que fa cent dies". / JORGE GIL, EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El diputat de Compromís, Joan Baldoví, ha qüestionat aquest dimarts que "hi haja voluntat" per part del PSOE per a arribar a un acord per a la investidura de Pedro Sánchez. Per a la formació valencianista, els socialistes "dibuixen ja unes altres eleccions amb les quals no es resoldrà res i portaran al fet que no hi haja govern fins al Nadal".

Baldoví, a més, ha revelat que el seu grup no ha rebut encara una resposta ferma del PSOE a les demandes que li va fer en la reunió mantinguda el 5 d'agost per a buscar el seu suport de cara a una segona investidura. Així doncs, les bones sensacions d'aquell dilluns després de la reunió a València del president del govern espanyol en funcions i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, amb representants de Compromís semblen esvair-se. 

Amb aquella reunió, que s'emmarcava dins de la nova ronda de contactes de Sánchez amb partits polítics per a intentar aconseguir la seua investidura, el candidat socialista pretenia rescabalar la manca de "contacte" de què el va acusar Compromís en la votació d'investidura.

Tant en la primera votació com en la segona, Baldoví es va abstindre. En la primera ocasió, Compromís va acordar l'abstenció per la falta de concreció de Sánchez respecte al nou finançament. En la segona, va mantindre aquesta posició davant la manca de "contacte" amb Sánchez. Així, Baldoví va lamentar que el candidat socialista no havia tingut en compte la formació valencianista ni les seues reivindicacions.

Amb tot, Baldoví va animar el PSOE i Podem a intentar, de nou, arribar a un acord. "La possibilitat que al novembre guanye 'el trío de Colón' és suficient per a reprendre les negociacions", va manifestar en declaracions al Congrés moments després de la investidura fallida de Sánchez.

Ara, quan queden tretze dies perquè acabe el termini, Baldoví descriu com a "impresentable" el fet d'estar "en la mateixa situació que fa cent dies". Així, el diputat de Compromís ha remarcat que el candidat socialista té de moment els mateixos suports que al juliol: els 123 del seu grup i el del diputat del PRC.

Baldoví ha retret al líder del PSOE que la seua única intenció siga aconseguir la investidura sense donar a la resta de grups cap contraprestació i ha instat els socialistes a tancar un acord en les dues setmanes que queden.

next