El PSOE i Unides Podem continuaran negociant després d'una primera reunió de 4 hores sense avanços

Els d'Iglesias lamenten que els socialistes anaren a "presentar el seu programa electoral" i el PSOE va constatar "les diferències" que els separen
6 setembre 2019 11:00h
Ambdós partits s'emplaçaran a parlar de nou. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La primera reunió entre Unides Podem i el PSOE d'aquest segon intent d'arribar a un acord ha acabat sense avanços substancials. Tots dos partits continuen enrocats en les seues postures: els d'Iglesias exigeixen entrar a formar part d'un govern de coalició mentre que els de Sánchez descarten aquesta possibilitat.

Després de vora quatre hores i mitja de converses, la portaveu del grup socialista al Congrés i integrant de l'equip negociador del PSOE, Adriana Lastra, va constatar les "diferències" amb Unides Podem, però també va confirmar que continuaran parlant en noves reunions.

Així, Lastra va explicar que anaven a la cita "amb l'ànim d'explicar la proposta" que Sánchez va presentar en públic aquest dimarts, cosa que Unides Podem no va prendre's del tot bé. "Ens n'anem preocupades. Han vingut a presentar-nos el seu programa electoral", va afirmar, per la seua banda, la portaveu de la formació morada, Ione Belarra.

La situació respecte al juny ha canviat i ara el PSOE ja no contempla la incorporació d'Unides Podem al govern. Així, advoca pel que considera una "tercera via, sense guanyadors ni perdedors", que consisteix a oferir-los càrrecs en organismes de l'administració, però no en el Consell de Ministres.

Podem, no obstant això, considera una enganyifa plantejar aquesta opció com una solució intermèdia, ja que creu que continua en la línia que ha defensat el PSOE des de juliol de conformar un govern monocolor. De qualsevol manera, ambdues formacions han constatat que acords previs com els dels pressuposts del 2019 continuen vigents.

next