El PSOE puja en intenció de vot al País Valencià mentre el PP es desploma i deixa Ciutadans com a segona força, segons el CIS

El baròmetre de juny també mesura a la baixa els vots de Compromís respecte a l'última cita electoral
3 juliol 2019 17:20h
El PSOE obté una intenció de vot del 30,9%. 

VALÈNCIA. L'últim baròmetre de juny realitzat pel CIS indica que el PSOE és la força amb més intenció de vot al País Valencià per a unes eleccions generals, amb un total del 30,9% que suposa un augment de tres punts respecte als comicis celebrats a l'abril. D'altra banda, Ciutadans baixa un punt i es queda amb el 16%, però se situa com a segona força a causa de la gran caiguda del PP, que passa del 18,5% a un 11,4%, sempre segons el CIS.

La quarta força amb més intenció de vot és Unides Podem, que també cau més de la meitat del que va aconseguir en els comicis en passar del 14,23% al 6,5%. Per la seua part, Vox s'enfonsaria en passar d'un 12% dels vots de les eleccions d'abril a un 4,9% si les eleccions se celebraren demà.

Pel que fa a la coalició Compromís, el sondeig del CIS no és molt favorable als seus interessos. El baròmetre de juny també mesura a la baixa els vots de Compromís respecte a l'última cita electoral amb una caiguda del 6,45% al 4,6%.

next