El PSOE substitueix Isabel García de la llista per València a les generals perquè està investigada per donar una subvenció a l'expilot 'Champi' Herreros

La Fiscalia ha demanat que declare la política i un tècnic de l'equip de l'esportista
17 març 2019 14:10h
Segons fonts del partit, García serà substituïda en el número 4 de les llistes socialistes a les eleccions del 28 d'abril per Josefa Andrés. / EFE

VALÈNCIA. La direcció federal del PSOE substituirà la número 4 de la llista a les eleccions generals per València, Isabel García, després de ser citada a declarar com a investigada per presumpta malversació i prevaricació en relació a una subvenció de 60.000 euros que va atorgar el 2016 com a diputada d'Esports a l'equip de motociclisme de l'expilot Manuel 'Champi' Herreros.

Segons fonts del partit, García serà substituïda en el número 4 de les llistes socialistes a les eleccions del 28 d'abril per Josefa Andrés, que va ser diputada en les Corts i europarlamentària.

El jutjat ha citat a declarar tant Isabel García com un tècnic de l'expilot com a investigats per a dimarts 9 d'abril. Les imputacions, que es van produir en el mes de febrer passat, arriben després que el jutjat rebera la documentació sol·licitada a la Diputació de València.

Prèviament, la Fiscalia Provincial havia demanat que un jutjat investigara la possible existència de prevaricació o malversació de cabals públics en una subvenció de 60.000 euros que la Diputació de València va atorgar el 2016 a l'equip de motociclisme de 'Champi' Herreros.

La Fiscalia va obrir una investigació a l'agost del 2018 després que es remetera un escrit per part de la diputada de Ciutadans en les Corts María José García, on informava que el club de 'Champi' no complia amb els requisits exigibles per a rebre l'ajuda, concedida el 25 d'octubre del 2016, per la qual cosa entenia que podia haver-se produït un delicte de prevaricació i un altre de malversació de cabals públics.

next