El PSOE tomba en el Senat la petició perquè la ministra d'Hisenda done explicacions sobre el finançament

El portaveu socialista s'ha defensat en el fet que la llei marca que l'executiu en funcions "limitarà la seua gestió al despatx ordinari dels projectes públics"
27 agost 2019 16:45h
El portaveu socialista, Ander Gil, s'ha escudat en que l'executiu està en funcions. / EUROPA PRESS

MADRID. El PSOE ha tombat aquest dimarts la iniciativa presentada pel PP en la Diputació Permanent del Senat perquè la ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero, explicara l'estat dels pagaments a compte relatius al finançament de les comunitats autònomes del 2019.

Tant el grup nacionalista com el grup basc s'han abstingut, mentre que la resta han votat a favor. Tan sols els socialistes han mostrat el seu 'no', fent valdre la seua majoria en la cambra per a evitar la compareixença de Montero.

El portaveu socialista en el Senat, Ander Gil, s'ha defensat en l'article 21 de la Llei 50/1997 per a afirmar que el govern espanyol "limitarà la seua gestió al despatx ordinari dels projectes públics" i així defensar que l'executiu en funcions no està en disposició de derivar els diners que pertoquen pel finançament autonòmic sense haver-ho aprovat abans en els pressuposts generals.

A més a més, ha assenyalat el PP per a fer-lo "responsable" del fet que aquests pressuposts no foren aprovats i per no haver modificat la llei de finançament del 2014 quan governaven.

En el cas del País Valencià, es tracta de vora 1.800 milions d'euros que l'administració autonòmica està deixant de rebre a causa del bloqueig polític al si de l'Estat.

next