El PSPV assegura que l'AP-7 serà gratuïta el 2020 i que l'Estat només estudia "un possible pagament simbòlic"

El PPCV no "troba sentit" a liberalitzar l'Autopista del Mediterrani i fer pagar per circular per altres autovies
14 agost 2019 16:56h
"Sempre hem defensat la gratuïtat d'aquesta infraestructura, tal com consta en les nombroses iniciatives presentades al Congrés i a les Corts", ha afirmat Martín, alhora que ha acusat el Partit Popular de ser ells "qui durant anys van dubtar de la liberalització prorrogant la seua concessió". Imatge d'arxiu. 

VALÈNCIA. La portaveu d'Infraestructures del PSPV a les Corts, Sandra Martín, ha garantit que l'AP-7 "serà gratuïta per a tots els usuaris a partir de l'1 de gener del 2020" i ha instat el PPCV a "no confondre la ciutadania i no mesclar dos temes absolutament diferents". "El possible pagament simbòlic de les autovies és un tema que el govern central està estudiant i que no té res a veure", ha subratllat.

D'aquesta manera ha contestat la socialista a les declaracions del PPCV respecte a la liberalització de l'AP-7. El portaveu adjunt del grup popular a les Corts, Miguel Barrachina, ha defensat aquest dimecres que "no tindria cap sentit liberalitzar l'AP-7 i, al mateix temps, establir pagaments per a circular per autovies com l'A-3, la V-30 o el by-pass". Barrachina es pregunta "què pensa [Ximo] Puig sobre les contradiccions de [José Luis] Ábalos sobre l'AP-7, amb l'anunci de fer pagar en les autovies de la Comunitat Valenciana".

"Res. Això és el que van fer els governs del Partit Popular mentre van governar amb el silenci còmplice del PP valencià i de la seua presidenta i exconsellera d'Infraestructures, Isabel Bonig, per la gratuïtat d'aquesta infraestructura", ha denunciat Martín, qui ha acusat el PP de "voler crear alarma social fruit del seu avorriment estiuenc".

"L'autopista AP-7 serà gratuïta a partir de gener de l'any 2020", ha reiterat la dirigent socialista, qui ha assenyalat que "aquesta és una realitat que, per molt que el PP no la vulga veure, serà possible gràcies al compromís del govern socialista".

"Sempre hem defensat la gratuïtat d'aquesta infraestructura, tal com consta en les nombroses iniciatives presentades al Congrés i a les Corts", ha afirmat Martín, alhora que ha acusat el Partit Popular de ser ells "qui durant anys van dubtar de la liberalització prorrogant la seua concessió".

Finalment, la dirigent socialista ha instat el PP a "no confondre" la ciutadania i no mesclar "dos temes absolutament diferents", ja que "el possible pagament simbòlic de les autovies és un tema que el govern central està estudiant i que no té res a veure amb el fet que l'1 de gener del 2020 l'Autopista del Mediterrani siga gratuïta per a tots els seus usuaris".

next