El PSPV considera "cínic" que el PP exigisca un nou model de finançament quan "en 7 anys no ha fet res"

La portaveu socialista ha insistit que el govern en funcions "no pot actualitzar els lliuraments a compte" perquè "així ho diu l'Advocacia de l'Estat"
27 agost 2019 19:22h
La senadora destaca que "la Comunitat Valenciana és una de les més afectades en temes de finançament". / EUROPA PRESS

MADRID. La senadora socialista valenciana Mercedes Berenguer ha qualificat de "cínica" la petició del PP al Senat sobre finançament autonòmic, ja que "mentre en set anys de govern no van fer res, ara sorprenentment exigeixen un nou model de finançament a un govern en funcions".

Així ho ha apuntat en un comunicat on recrimina la "manca de sentit" dels populars, perquè un govern en funcions "no pot realitzar acords normatius" i ha insistit que "mentre no hi haja Govern, no es poden actualitzar els lliuraments a compte" perquè "així ho diu l'Advocacia de l'Estat".

La també secretària general adjunta del Grup Socialista en la Cambra Alta ha criticat que el PP "ha creat un problema i ara exigeix una explicació" quan "allà on ha governat, ha generat un oasi fiscal i una enorme discriminació cap a les autonomies més necessitades".

En aquest sentit, la senadora valenciana ha posat l'accent que "la Comunitat Valenciana és una de les més afectades en temes de finançament" i per això el que volen és "una proposta seriosa, raonada i consensuada" que la iguale a la resta d'autonomies.

Berenguer ha culpat el PP, Ciutadans i els independentistes de "vetar els pressuposts i bloquejar milers de milions per a la sanitat, educació, persones majors i ajudes socials en la Comunitat Valenciana" i ha assegurat que "ara, la prioritat del govern socialista de Pedro Sánchez és consensuar un nou model de finançament autonòmic que garantisca la igualtat, l'equitat i la responsabilitat fiscal". 

next