València i Alacant duen al ple municipal la declaració de ciutat lliure d'explotació sexual

La moció ha sorgit amb motiu del Dia Internacional contra l'Explotació Sexual i el Tràfic de Persones i demana una campanya "periòdica" per a "convéncer" que la prostitució és violència de gènere
23 setembre 2019 17:15h
La moció ha sigut proposada pel PSPV, Compromís i Unides Podem. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El grup municipal socialista a l'Ajuntament d'Alacant ha elevat una moció al ple d'aquest dijous, junt amb Compromís i Unides Podem, perquè la ciutat s'adherisca a la xarxa de ciutats lliures de tràfic de dones, xiquetes i xiquets. A València, la regidora d'Igualtat, Lucia Beamud, també ha elevat al ple municipal una moció amb el mateix objectiu.

Amdues mocions han sorgit amb motiu del Dia Internacional contra l'Explotació Sexual i el Tràfic de Persones. En aquest sentit, se sol·licita a l'equip de govern que dissenye una campanya "periòdica" per a "sensibilitzar i convéncer" a la població que la prostitució és violència de gènere i explotació sexual.

En la iniciativa s'afirma que dins de l'exercici de la violència masclista, la prostitució és una forma de violència de gènere extrema, una forma d'explotació que ha de ser abolida i no una professió que cal reglamentar, han destacat en un comunicat.

"A més, regular la prostitució legitima implícitament les relacions patriarcals", ha denunciat el PSPV d'Alacant, que ha opinat que "equival a acceptar un model de relacions asimètriques entre homes i dones, establir i organitzar un sistema de subordinació i dominació de les dones, anul·lant la labor de diversos decennis per a millorar la lluita per la igualtat de les dones".

Finalment, en aquesta iniciativa conjunta, es demana a l'equip de govern que es comprometa a dur a terme el desenvolupament "urgent" de totes les mesures contingudes en l'en el Pacte Estatal contra la violència masclista i de gènere i en el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista que siguen competència d'aquest ajuntament.

next