El PSPV denuncia que hi ha "noms coincidents" entre els treballadors de la Fundació Jaume II el Just i els 'zombis' de Ciegsa

Martínez assenyala que "ningú no recorda" aquestes persones malgrat que tenien "funcions de responsabilitat dins de la Conselleria de Cultura i Educació" durant l'etapa de Font de Mora
24 febrer 2019 11:47h
La portaveu socialista lamenta que "el Partit Popular ha governat les institucions valencianes com si foren el seu mas, posant i llevant treballadores, adjudicant contractes unilateralment...". / DIARI LA VEU

VALÈNCIA. La portaveu dels socialistes en la comissió d'investigació del cas Taula, Carmen Martínez, ha detectat "alguns noms coincidents" entre la llista de treballadors de la Fundació Jaume II el Just i les persones que presumptament estarien entre els anomenats treballadors 'zombis' de Ciegsa.

Els 'zombis' d'aquesta empresa pública de construcció d'infraestructures –Ciegsa– van ser persones amb algun tipus de contracte que "mai" no van treballar per a l'entitat, però que rebien mensualment, a càrrec de l'erari públic, una retribució en concepte de nòmina.

Segons ha assenyalat el PSPV en un comunicat, han realitzat aquesta troballa a partir de la documentació posada a la disposició dels grups parlamentaris de les Corts en el marc de la comissió d'investigació del cas Taula, que ha permés accedir al llistat de treballadors de la Fundació Jaume II el Just.

Per a Martínez, aquesta situació evidència com "el Partit Popular utilitzava les administracions de tots els valencians i valencianes per a benefici propi i dels seus afins". En aquest cas, "tres treballadores de la fundació cultural ho van ser també de l'empresa pública Ciegsa en períodes consecutius", asseguren des del PSPV.

Martínez ha assenyalat que "una altra vegada podem veure com el Partit Popular no ha governat pensant en els valencians, sinó en els seus interessos, utilitzant les institucions per a col·locar la seua gent sense molestar-se ni a dissimular" i ha recordat que "la gestió del govern del Partit Popular ha sigut una vergonya que continuem pagant tota la societat valenciana. Resultarà molt difícil saber quant diners hem perdut en els seus excesos" ha sentenciat.

Tres persones contractades

Una de les persones que ha destacat el PSPV va tindre contracte en la Fundació Jaume II el Just des de desembre del 2004 fins al 15 de juliol del 2007. El 12 de juliol d'aquest mateix any, Máximo Caturla "va autoritzar la seua contractació per a Ciegsa a través d'una ETT per a fer tasques administratives amb una retribució molt similar a la que percebia en la Fundació". En la Fundació tenia contracte d'alta direcció, en Ciegsa un contracte de categoria administrativa.

Una altra d'elles va estar contractada per la Fundació amb un contracte d'alta direcció des de novembre del 2006 fins al 12 juliol del 2007. El 10 de juliol d'aquest mateix any, el senyor Caturla "autoritza la seua contractació per a Ciegsa a través d'una ETT com a oficial administrativa i recepcionista amb un salari net anual de 25.200 euros". "Va treballar per a Ciegsa fins que el 2008 el Conseller Font de Mora la va nomenar directora del seu gabinet", ha manifestat Martínez.

L'última d'elles "va treballar per a Ciegsa amb un contracte d'alta direcció des d'agost del 2002 fins al 6 de juliol del 2007, moment en què va demanar la baixa voluntària de l'empresa". Tres dies després "es va autoritzar una nova contractació per a Ciegsa a través d'una ETT amb una categoria d'oficial administrativa i amb un salari superior al que tenia anteriorment". Mesos més tard, al desembre del 2007, denuncia el PSPV que aquesta persona "va ser contractada per la Fundació Jaume II, on va romandre fins al 2010, de nou amb un contracte d'alta direcció".

Martínez ha indicat que "ningú no recorda aquestes treballadores, algunes d'elles amb funcions de responsabilitat dins de la Conselleria de Cultura i Educació".

En opinió de Carmen Martínez, "el partit Popular ha governat les institucions valencianes com si foren el seu mas, posant i llevant treballadores, adjudicant contractes unilateralment sense cap mena de control i desviant fons per al partit, segons declaren els seus exdirigents".

Ara, "a més de les comissions, els sobrecostos i el balafiament, hem d'afegir els sous impropis. Resultarà molt difícil arribar a saber la quantitat de milions que han robat a la societat valenciana", ha manifestat.

next