El PSPV dona de baixa un regidor de Xèrica acusat de robar part de la recaptació dels festeigs taurins

Una càmera de seguretat va gravar el ja exedil forçant un calaix de l'ajuntament on es guardava la clau de la caixa forta
3 setembre 2019 18:10h
Segons ha manifestat a EFE l'alcalde de Xèrica, el popular Jorge Peiró, van començar a trobar a faltar a l'Ajuntament xicotetes quantitats de diners procedents de la recaptació dels festeigs taurins i van decidir instal·lar una càmera de seguretat. / ENRIQUE ÍÑIGUEZ RODRÍGUEZ

CASTELLÓ DE LA PLANA. El PSPV ha tramitat la baixa com a militant de Santiago Cortés, fins ara regidor de Xèrica (l'Alt Palància), arran d'una denúncia presentada per l'Ajuntament davant el Jutjat de Sogorb pel robatori de xicotetes quantitats que havien sigut recaptades amb motiu dels festeigs taurins de la localitat.

El partit va tramitar la baixa quan va conéixer els fets i va procedir a sol·licitar la seua renúncia com a regidor, que es va fer efectiva aquest dilluns, segons ha informat en un comunicat el PSPV de Castelló. "La resposta que ha donat el Partit Socialista ha sigut actuar amb contundència", diu l'agrupació provincial.

Des del partit asseguren que són "els primers sorpresos pel comportament del ja exregidor". I afegeixen: "Des del PSPV lamentem els fets ocorreguts i demanem disculpes a les veïnes i els veïns de Xèrica per una situació que mai s'hauria d'haver produït". "Són comportaments que no són admissibles per al Partit Socialista, que ha actuat de manera immediata i contundent", conclou el comunicat.

Desaparició de "xicotetes quantitats de diners"

Segons ha manifestat a EFE l'alcalde de Xèrica, el popular Jorge Peiró, van començar a trobar a faltar a l'Ajuntament xicotetes quantitats de diners procedents de la recaptació dels festeigs taurins i van decidir instal·lar una càmera de seguretat.

Eixa càmera va gravar el ja exregidor forçant un calaix on es guardava la clau de la caixa forta on hi havia els diners recaptats. Una segona càmera que es va instal·lar posteriorment va captar Cortés un altre dia accedint a la caixa de seguretat, si bé ja no contenia diners perquè sospitaven de possibles robatoris.

L'exregidor, que va aconseguir agafar xicotetes quantitats de diners que hi havia en el calaix d'una funcionària, es va adonar de la presència de la càmera i la va arrancar, però no es va adonar que n'hi havia una altra.

Quan va tindre coneixement d'aquests fets, l'Ajuntament va presentar una denúncia davant la Guàrdia Civil, i divendres passat l'alcalde va informar del robatori als tres grups municipals (PPCV, PSPV i EU).

Santiago Cortés va ser en l'anterior legislatura regidor de Festes, per la qual cosa coneixia el procediment de cobrament dels festeigs taurins, segons l'alcalde, que ha comentat que l'alcaldessa anterior també va trobar a faltar diners.

Cortés serà substituït per la següent persona en la llista socialista, Miguel Monleón, segons han confirmat a Efe fonts del partit.

next