El PSPV lamenta que el PPCV "continue agitant vells fantasmes" sobre el model educatiu valencià

Els socialistes acusen el grup popular de "mentir al conjunt de la ciutadania" i recorden que "en tot cas va ser el conseller Font de Mora qui va intentar implantar el model únic"
13 agost 2019 19:11h
Davant d'aquest "model segregador que durant 20 anys va imposar el PP a les aules, hui tenim un model que es va adaptant a les realitats de cada centre i de cada territori", ha celebrat Besalduch. Imatge d'arxiu. / GVA 

VALÈNCIA. La roda de premsa de la popular Beatriz Gascó d'aquest dimarts al matí ha tingut resposta del PSPV. Ana Besalduch, la seua homòloga socialista, ha asseverat que "el PP segueix obstinat a mentir al conjunt de la ciutadania quan parla del model lingüístic".

La portaveu d'Educació a les Corts, Ana Besalduch, ha contestat que és "mentida" que la Conselleria implante un model únic i ha recordat que, si de cas, "va ser el conseller del PP Font de Mora qui va intentar implantar el model únic amb la imposició en els centres del 30% en castellà, el 30% en valencià i el 30% en anglés". Això, "sense que les famílies tingueren cap opció a opinar".

"La gestió del PP en matèria educativa va generar una escola segregada, amb dues comunitats lingüístiques absolutament diferenciades, i totalment ineficient", ha descrit Besalduch, i ha afegit que aquest model "va aconseguir que a penes un terç dels alumnes acabaren l'escolarització parlant valencià, només un 6% en anglés i el 98% en castellà".

Davant d'aquest "model segregador que durant 20 anys va imposar el PP a les aules, hui tenim un model que es va adaptant a les realitats de cada centre i de cada territori", ha celebrat Besalduch. "Hui són la comunitat educativa, el professorat i les famílies qui trien el model que millor s'ajusta a l'ensenyament dels seus fills", ha afirmat.

"Inventar-se problemes que no existeixen"

"Mentre uns treballem per a millorar l'ensenyament en la Comunitat, el PPCV continua agitant vells fantasmes", ha lamentat Besalduch, qui ha recordat que "l'objectiu del Botànic és que en finalitzar l'educació obligatòria tots els alumnes puguen expressar-se en castellà, valencià i anglés per igual". Per això, ha instat el PPCV a "deixar de mentir i d'inventar-se problemes als centres educatius que no existeixen".

Besalduch ha recordat als populars que el model lingüístic que recull la llei estableix que tots els centres han de garantir que almenys el 25% dels ensenyaments s'imparteixen en castellà; el 25%, en valencià, i entre un 15% i un 25%, en anglés. "El 30% restant –segons ha explicat la diputada socialista–, el decideix cada centre per dos terços del seu consell escolar i fins al moment el 97% dels centres ho ha fet per consens". No obstant això, Besalduch ha apuntat que en aquells centres on no hi ha hagut acord la Conselleria ha optat perquè s'impartisca el 40% en castellà; el 40%, en valencià, i el 20%, en anglés.

Per a Besalduch, "és lamentable el greu desconeixement del PP", per la qual cosa ha instat la portaveu a "informar-se bé abans de llançar soflames que només buscar revifar vells fantasmes i generar polèmiques on no n'hi ha".

next