El PSPV proposa l'elaboració d'un mapa dels punts negres de la 'inseguretat femenina' als municipis

La PNL registrada pel grup socialista a les Corts també recull l'elaboració d'un "informe exhaustiu" sobre els delictes contra la llibertat i identitat sexual al País Valencià
17 agost 2019 17:15h
La dirigent socialista ha assenyalat que el País Valencià és "la quarta comunitat autònoma on es produeixen més delictes contra la llibertat sexual". / EFE

VALÈNCIA. La portaveu d'Igualtat del grup socialista a les Corts, Rosa Peris, ha registrat una Proposició No de Llei (PNL) perquè, en coordinació amb els ajuntaments valencians, es realitze un mapa de ciutats segures per a les dones. "Les dones tenen dret a ocupar l'espai públic de forma segura igual que els homes", ha assegurat Peris. 

L'objectiu del mapa és detectar els punts negres de la 'inseguretat femenina' i donar-los solució amb més il·luminació i més presència policial, per exemple. 

La també secretària d'Igualtat del PSPV aposta per "la incorporació d'un urbanisme amb perspectiva de gènere als pobles i ciutats per a augmentar la seguretat de les dones".

Un informe sobre els delictes contra la llibertat i la identitat sexual

La dirigent socialista ha assenyalat que el País Valencià és "la quarta comunitat autònoma on es produeixen més delictes contra la llibertat sexual". Per això, a més de l'elaboració del mapa, la iniciativa presentada pel grup socialista també recull l'elaboració d'un "informe exhaustiu" sobre els delictes contra la llibertat i identitat sexual al País Valencià. La intenció és que continga un estudi descriptiu de la situació, perfil de les víctimes i els agressors, així com dels espais on s'han comés els delictes. 

"És necessari disposar d'un bon diagnòstic que òbriga el debat polític i que aprofundisca a conéixer què passa en la nostra comunitat, on passa, qui són, quins són els perfils, edats, llocs, etcètera", ha explicat Peris. A més, ha incidit que el diagnòstic s'elabore des de diferents àmbits de l'administració perquè les propostes que s'articulen ajuden a previndre les agressions sexuals i a augmentar la seguretat.

next