El PSPV, molest per la reunió de Ribó amb Català, cita Compromís la setmana vinent per a negociar La Nau

Gómez no s'ha reunit amb l'alcalde en funcions aquest dijous perquè considera una "falta de respecte" que s'haja vist abans amb la candidata popular
30 maig 2019 13:47h
El PSPV ha tornat a lamentar que "la primera foto de Joan Ribó després de les eleccions haja sigut amb el Partit Popular" i ha assenyalat que això "suposa una decepció per a tots els votants progressistes de la ciutat de València". / FLICKR AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. El PSPV de la ciutat de València ha exigit "responsabilitat" a Compromís per a arribar a un acord de govern progressista a la ciutat i ha instat la coalició a celebrar a principis de la setmana vinent una "primera trobada" per a "fer passos en la negociació" i "començar a decidir el programa". 

Els socialistes subratllen que segueixen "asseguts a la taula" de la negociació per a un nou projecte de govern de La Nau "comú, progressista i amb un lideratge compartit".

A partir d'aquests comicis, en els quals Compromís va ser la força més votada a València i va passar de tindre 9 a 10 edils, s'inicia el període perquè negocie amb el PSPV –el tercer partit en vots amb un augment de 5 a 7 edils– la segona edició del govern de La Nau.

"El PSPV-PSOE de la ciutat València entén que la ciutadania de València exigeix responsabilitat a Compromís per a arribar a un acord entre els partits progressistes i continuarà treballant per a aconseguir-lo", ha assenyalat la formació socialista en un comunicat.

Els socialistes s'han pronunciat d'aquesta manera després que la seua candidata a l'Alcaldia i regidora en funcions, Sandra Gómez, decidira no acudir a la reunió convocada per a aquest dijous per l'alcalde en funcions i candidat de Compromís, Joan Ribó, dins de la ronda d'entrevistes que ha programat amb els candidats de les formacions que han obtingut representació en el consistori per a donar la benvinguda i parlar de la constitució de la nova corporació.

Ribó els va citar per ordre de representació a l'Ajuntament. Així, a les 10.30 hores d'aquesta jornada va convocar la reunió amb la candidata del PP, María José Català, i a les 11.30 hores, estava prevista la cita amb Sandra Gómez, qui va decidir no acudir perquè considerava una "falta de respecte" que es reunira abans amb l'aspirant popular.

El PSPV ha tornat a lamentar que "la primera foto de Joan Ribó després de les eleccions haja sigut amb el Partit Popular" i ha assenyalat que això "suposa una decepció per a tots els votants progressistes de la ciutat de València". A més, ha afegit que "el projecte de l'Ajuntament ha de ser comú, progressista i amb un lideratge compartit, tal com han demanat les veïnes i els veïns d'aquesta ciutat". "La ciutadania espera que ens asseguem a parlar des de la serenitat i la vocació d'enteniment per a elaborar el programa de govern que done resposta als reptes que té València", han subratllat des del PSPV.

next