El PSPV mostra la seua repulsa a les amenaces a l'alcaldessa de Castelló en Twitter i confia que es detinga el culpable

El president de la Generalitat, Ximo Puig, també es manifesta en favor d'Amparo Marco: "Som una societat tolerant que rebutja els fanatismes"
15 octubre 2019 11:53h
"Les discrepàncies polítiques han de vehicular-se per altres vies, lluny de l'odi i les amenaces, defensa Amparo Marco. / AJUNTAMENT DE CASTELLÓ

VALÈNCIA (EP). La Comissió Executiva Municipal de Castelló ha manifestat la seua repulsa "més rotunda" per les amenaces de mort abocades a través de la xarxa social Twitter contra l'alcaldessa, Amparo Marco, des de la "més covarda impunitat", segons han assenyalat en un comunicat.

El compte oficial de Twitter de la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló va patir un hackeig durant la vesprada d'aquest dilluns, i va publicar insults i amenaces de mort adreçats a l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

Sobre aquest tema, el PSPV ha confiat que les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat "detinguen al responsable de tals fets i el posen a la disposició de la Justícia". "En un estat social, democràtic i de dret no poden quedar impunes davant aquestes actituds", han constatat.

Ximo Puig: "Som una societat tolerant que rebutja els fanatismes".

Per la seua banda, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, també ha mostrat aquest dimarts tot el seu "suport i afecte" a l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.  Així, al seu compte de Twitter, Puig indica: "Som una societat tolerant que rebutja els fanatismes. Ací les posicions sectàries i els violents no tenen cabuda. Continuarem treballant per una societat inclusiva i oberta".

El grup socialista va avançar aquest dilluns que ja s'havien posat els fets en coneixement de la Policia Nacional perquè s'investigue el cas i es determinen les responsabilitats legals oportunes, cosa que també ha fet aquest mateix dimarts la Secretaria General de l'UJI.

Des de la institució acadèmica s'ha informat que ja s'ha tancat el compte hackejat i que, paral·lelament, a les 22.30 hores de dilluns, gràcies al Centre Nacional de Ciberseguretat, es va posar en marxa un nou compte oficial amb el nom original.

D'aquesta forma, l'UJI ha aconseguit recuperar el control del seu compte, encara que està a l'espera que Twitter transferisquen el contingut històric i els seguidors –15.000– al nou compte oficial, ja que s'han quedat en la hackejada.

Amparo Marco: "Les discrepàncies polítiques han de vehicular-se per altres vies, lluny de l'odi i les amenaces"

Aquest dilluns, l'alcaldessa Amparo Marco va agrair "les mostres de suport i preocupació" que li van arribar "al llarg de la vesprada per part de diferents representants polítics". "Els fets ja s'han posat en coneixement de la Policia i ara només queda esperar que es depuren les responsabilitats legals oportunes", va assenyalar.

Sobre aquest tema, va manifestar que "és lamentable i preocupant que es produïsquen aquest tipus d'actes intimidatoris que només busquen generar por i inseguretat i que són absolutament condemnables s'adrecen a qui s'adrecen".

"Les discrepàncies polítiques han de vehicular-se per altres vies, lluny de l'odi i les amenaces. Hem de reflexionar sobre la necessitat de generar debats assossegats i respectuosos en l'àmbit polític que no donen ales a la desraó", va defensar.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next